HomeProiecte specialePagina de BusinessObiecte de mobilier și decorative care nu ar trebui...

Obiecte de mobilier și decorative care nu ar trebui să-ți lipsească din grădină

sursa foto: https://www.piatraonline.ro/pavaj-exterior

Posibilitatea amenajării unei grădini pentru petrecerea timpului liber este unul dintre principalele motive pentru achiziţia unei case. De primăvara devreme şi până toamna târziu, îţi poţi începe sau încheia zilele pe terasă, înconjurat de obiecte care te relaxează. Iată câteva idei despre cum să-ţi amenajezi o grădină mică şi ce elemente nu ar trebui să lipsească din peisaj.

Delimitează spaţiul

În amenajarea unei grădini mici, orice metru pătrat contează. Din acest motiv, fiecare zonă trebuie bine delimitată. Dacă terasa ta începe chiar din pragul casei, va trebui să-i oferi o destinaţie. Aceasta poate fi spaţiu de trecere către poarta de acces în curte sau de relaxare, având drept limită gardul împrejmuitor. Locul de luat masa, cel de relaxare şi locul de joacă al copiilor nu trebuie să se confunde. Acestea se pot separa prin alei de acces şi distinge prin mobilier specific.

Pardoseala

Aleasă cu grijă, pardoseala în sine poate deveni element decorativ. Gazonul, lemnul şi piatra sunt elementele naturale pe care te poţi baza pentru a desena căile de acces în grădină. De o parte şi de alta, se aşază plante ornamentale până în locul de odihnă sau socializare. Culorile tradiţionale sunt odihnitoare şi potrivite pentru orice stil de amenajare.

La adăpost de soare sau intemperii

Şederea în grădină nu presupune doar temperaturi plăcute de-a lungul întregului an. Arşiţa soarelui şi ploile rapide de vară, precum şi precipitaţiile din sezonul rece te pot alunga în casă, dacă nu eşti pregătit. În funcţie de amplasamentul locului în care petreci mare parte a timpului afară, vei putea alege soluţia optimă de adăpostire. Dacă grădina este în imediata prelungire a casei, poţi folosi structura clădirii drept suport pentru un acoperiş definitiv sau retractabil. Dacă există o distanţă considerabilă faţă de locuinţă, poţi ridica un cort sau construi un foişor. Materialele şi aspectul depind de stilul arhitectural al casei. Ţine cont de faptul că, indiferent de distanţă, foişorul este o prelungire a locuinţei şi trebuie să respecte, în mare parte, aceleaşi linii. Lemnul, piatra, zidăria sau acoperişul sunt elemente comune care trebuie să fie complementare cu clădirea principală. Chiar şi în eventualitatea alegerii unui cort, acesta poate fi ales dintr-o gamă asemănătoare cu arhitectura casei.

Mobilierul

Raioanele din showroomuri sau platformele online care se ocupă cu vânzarea mobilierului au secţiuni dedicate spaţiului exterior, cel puţin la fel de generoase ca obiectele similare de interior. În funcţie de amprenta suprafeţei pe care amenajezi grădina, vei putea alege cele mai bune soluţii pentru scaune, canapele, fotolii, mese şi spaţii de depozitare. Structura și modelul acestora trebuie să fie în armonie cu elementul principal al locului în care le instalezi. Dacă spaţiul este acoperit şi ferit de intemperii, poţi alege finisaje pretenţioase, precum textilele. În schimb, mesele şi scaunele expuse razelor soarelui sau ploii trebuie alese din materiale rezistente precum lemnul tratat, metalul, plasticul sau răchita.

Decoraţiunile

Foişorul amenajat în grădină poate deveni camera de zi pe timp de vară, atât timp cât îţi oferă tot confortul necesar. Un grătar, un frigider şi un televizor sunt elemente care te vor ţine afară, până seara târziu. Pentru o grădină cu spaţiu restrâns, obiectele de design trebuie neapărat să aibă şi o utilitate practică. Acestea pot fi corpuri de iluminat, perne decorative, spaţii de depozitare din diferite materiale şi dimensiuni, articole tematice specifice stilului în care amenajezi locul: mediteranean, maritim, rustic sau scandinav.

Seturile de masă, canapelele, mobilierul de bar sau şezlongurile sunt opţiunile preferate pentru amenajarea unei grădini. Alegerea produselor potrivite se face în funcţie de spaţiul disponibil, de dispunerea terenului şi, în special, de stilul arhitectural al casei. Cu puţin efort de documentare, vei reuşi să organizezi oaza ta de relaxare în aer liber, la câţiva metri de propria locuinţă.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare