Stilul vestimentar gotic. Reguli, ținute și accesorii recomandate

de Academia Cațavencu , 10 octombrie 2022
Stilul vestimentar gotic. Reguli, ținute și accesorii recomandate

Îți place stilul vestimentar gotic și vrei să încerci o ținută care să atragă toate privirile? În prezent, acest stil este foarte popular, fiind abordat de persoane de toate vârstele. Se caracterizează prin elemente îndrăznețe, aflate la extreme și atenție la detalii, astfel încât să obții outfituri impecabile. Pe lângă haine închise la culoare, părul, manichiura și machiajul sunt dominate de negru sau maro.

De la haine și încălțăminte, până la accesorii, stilul gotic trebuie format cu grijă. Iată care sunt regulile de care să ții cont, ce ținute poți obține și care sunt accesoriile recomandate!

Alege materialele potrivite

Stilul gotic se remarcă prin materialele care se folosesc pentru crearea unor ținute, dar și prin culoarea lor. De obicei, vestimentația este dominată de negru, pentru un look inedit. Totodată, se combină materiale fluide precum voalul, mătasea și dantela, cu materiale dure: piele, latex sau nylon.

Cu toate acestea, nu trebuie să omiți să îți marchezi silueta. Poți să porți jeanși skinny de culoare neagră, alături de un tricou excentric cu tăieturi sau diferite aplicații masive. Sunt foarte populare și centurile sau corsetele, care se adaugă peste tricouri sau rochii.

În ceea ce privește rochiile, ai la dispoziție modele voluminoase, cu tull, dar și modele mini, cu un croi mulat.

Îndrăznește să porți ținute excentrice

Când vorbești despre stilul gotic, te gândești automat la outfituri extravagante, care se remarcă în mulțime. Bărbații și femeile trebuie să aibă în garderobă articole vestimentare închise la culoare, paltoane sau jachete lungi și încălțăminte voluminoasă. Iată câteva dintre cele mai populare stiluri gotice, pentru ținute de efect:

  • Stilul gotic tradițional. Acesta se definește prin folosirea topurilor și a fustelor mulate, alături de dresuri negre și pantofi înalți, cu platformă. La fel de populare sunt și rochiile cu corset și jachetele din piele cu ținte, combinate cu bocanci cu talpă înaltă.
  • Stilul gotic victorian poate fi adoptat la evenimente speciale. Se inspiră din moda victoriană și presupune alegerea rochiilor fastuoase, cu corset și tull.
  • Există și stilul hippie goth, care îmbină particularitățile ambelor stiluri. Poți să porți rochii lungi negre sau cămăși alături de pantaloni largi, în combinație cu bocanci și pălării de inspirație hippie.
  • Stilul gotic minimalist poate fi abordat inclusiv la locul de muncă, dacă nu ți se impune o anumită vestimentație. Această variantă nu iese la fel de mult în evidență și include rochii și fuste negre, midi, cămăși negre sau sacouri elegante, închise la culoare. Desigur, se impune reducerea cantității de machiaj sau a accesoriilor.

Poartă cu grijă bijuteriile

Accesoriile sunt la fel de importante în stilul gotic. În ceea ce privește bijuteriile, evită metalele prețioase, precum aurul și îndreaptă-ți atenția către argint, fără detalii florale sau modele foarte feminine. Stilul gotic încurajează purtarea lanțurilor, așa că poți investi în brățări tip lanț Pandora Me, care arată minunat cu ținutele zilnice.

Se poartă și bijuteriile masive, cu diferite motive celtice sau incașe, ori cu simboluri religioase, precum crucea.

Mizează pe încălțări masculine

Încălțămintea completează orice ținută, iar în cazul stilului gotic, trebuie să ai la fel de multă grijă. De regulă, adepții stilului gotic poartă doar încălțăminte închisă la culoare, preferabil neagră.

Ai la dispoziție numeroase variante masculine, precum bocancii, ghetele înalte, cizmele sau botinele. Dacă nu te simți confortabil cu încălțămintea cu talpă înaltă, poți opta pentru modele cu talpă joasă, la fel de potrivite. Cele mai multe încălțări au și accesorii care le scot în evidență: lanțuri sau alte detalii metalice.

Stilul gotic este misterios și elegant, așa că merită să-l încerci! Ai în vedere sugestiile noastre și vei obține outfituri impecabile, pornind de la haine, până la accesorii.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+