Uși în toc – stiluri, tendințe și funcționalități

de Academia Cațavencu , 01 iulie 2022
Uși în toc – stiluri, tendințe și funcționalități

Ușile în toc sunt cea mai comună opțiune pentru decorarea interioarelor. Principala caracteristică a unor astfel de produse este prezența panourilor - inserții fixate în foaia ușii.

Ușile în toc sunt cea mai comună opțiune pentru decorarea interioarelor. Principala caracteristică a unor astfel de produse este prezența panourilor - inserții fixate în foaia ușii. Baza ușilor în toc este cadrul. De regulă, cadrul este asamblat din lemn masiv sau lipit, astfel încât ușa are o rezistență ridicată, rigiditate și rezistență la sarcinile de deformare. Prețul ușilor în toc depinde direct de tipul materialului și de forma lor, care poate fi simplă sau dublă. Ușile în toc sunt instalate în case particulare, apartamente, birouri. Pentru sufragerie, dormitoare, camere pentru copii sunt potrivite ușile vitrate. Panourile mate sau vitraliile lasă să intre lumina și în același timp protejează spațiul personal. Pentru spațiile administrative, toalete și băi, este mai bine să alegi produse cu inserții din lemn surd sau placaj.

Uși în toc Porta Doors versatile

Versatilitatea ușilor Porta Doors se explică nu numai prin varietatea de inserții, ci și printr-o selecție largă de culori. Furnirul care imită culoarea și textura lemnului natural, precum și filmul PVC sau emailul din orice nuanță a paletei RAL, poate fi folosit ca strat de finisare pentru uși în toc. Deosebit de populare sunt ușile în toc maro și alb, care se pot potrivi în aproape orice stil interior. Atunci când alegi culoarea ușilor de interior, cel mai bine ar fi să te concentrezi pe culorile pereților din cameră. Regula este aceeași ca atunci când combini ușa interioară cu podeaua, având nevoie de nuanțe apropiate, complementare. Cel mai bine este să te ghidezi după culoare principală a pereților, mai ales în cazurile în care podeaua nu este foarte ușoară și nu atrage prea multă atenție. Adică atunci când alegi o culoare pentru uși în toc, ar trebui să te ghidezi după una dintre nuanțele de bază ale pereților.

Uși în toc – ședințe foto

Ușa poate fi proiectată în aceleași culori ca și mobilierul sau chiar poate folosi aceeași culoare. Dacă urmezi acest principiu, vei obține un decor care creează o senzație de armonie incredibilă și un ansamblu bine gândit. Dacă vrei să fii sigură că ai ales culoarea potrivită pentru uși în toc, poți face o ședință foto în costum de baie și apoi să compari. Chiar și ușile duble pot arăta grozav. Dacă zona coridorului este mică, este și mai bine să pariezi pe uși în toc duble.

Ușile interioare acționează ca separatoare, creând în același timp caracterul casei. Acestea sunt găsite pentru diverse camere, bucătărie, baie, cămară, subsol etc. și într-o varietate de modele, fără geam sau cu geam, într-un stil modern și clasic. Finisate cu laminate, furniruite sau vopsite, ușile în toc sunt alese în funcție de designul casei sau de preferințele personale. Fiecare ușă oferă camerelor tale un stil individual. De asemenea, pot îndeplini funcții suplimentare precum izolarea fonică, iluminarea încăperilor, mărirea optică a spațiului prin utilizarea geamurilor.

O ușă în toc, adică cu o adâncitură suprapusă tocului, balamale vizibile și o margine, va funcționa bine în interioare clasice și retro. Este o alegere bună pentru cei cărora nu le plac experimentele și aleg patente de aranjament dovedite. Pe de altă parte, ușile fără toc formează o suprafață uniformă. Balamalele sunt ascunse, iar marginea este netedă, ceea ce dă impresia că ușa este „ascunsă” în perete. Modelele de acest tip sunt recomandate pentru interioare moderne.

Uși în toc - o parte importantă a interiorului

Pe lângă faptul că sunt durabile și puternice, ușile în toc trebuie să se potrivească în stilul de design al camerei. Ușile de interior vin într-o varietate de stiluri și configurații și pot fi realizate dintr-o varietate de materiale. Tipul de uși pe care îl alegi pentru casa ta, poate face o mare diferență în ceea ce privește securitatea, controlul zgomotului și impactul vizual general al designului. În teorie, ușile în toc ar trebui să fie amplasate în fiecare cameră a casei, și oricare dintre ele poate îndeplini diferite funcții. 

De exemplu, ușa de la baie ar trebui să fie realizată dintr-un material durabil, care va rezista la umezeală, iar în dormitor să ofere izolare fonică. În camera copiilor,https://zenity.ro/camera-copii este mai bine să alegi uși în toc în culori deschise și fără geamuri. Înainte de a lua orice decizie de a cumpăra uși în toc, ia în considerare caracteristicile cheie. În primul rând, care este funcția lor? Cel mai adesea, oamenii aleg ușile în toc de interior, concentrându-se doar pe aspect. Poți pune o ușă cu un design care poate adăuga originalitate interiorului sufrageriei, de exemplu. Alții aleg uși în toc în funcție de cost. Uneori, acest lucru te ajută să economisești bani pentru achiziționarea tocurilor separat.

Ușa în toc este cel mai popular tip de ușă din orice casă. Ușa are balamale pe o parte care îi permite să se deschidă și să se închidă. Majoritatea ușilor în toc cu balamale sunt vândute pre-încadrate. Va trebui doar să le amplasezi la fiecare cameră. Aceste uși sunt mai ușor de instalat deoarece nu trebuie să le nivelezi.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+