Şuriul şi bisturiul

de Nestor , 16 ianuarie 2016

Premieră medicală în România, ţara tuturor posibilităţilor medicale: doi medici s-au certat într-o secţie de chirurgie şi conflictul s-a încheiat prin înjunghierea unuia dintre ei cu bisturiul în gât. Operaţia a ratat de puţin carotida, semn că executantul dovedeşte grave carenţe în ce priveşte pregătirea profesională. Am cercetat îndeaproape istoricul operaţiei, iar mărturiile celor din interiorul instituţiei sunt divergente, aşa că vă lăsăm pe voi să apreciaţi evenimentul şi să daţi un diagnostic profesional:

Medic 1, înjunghietor: "Să zică mersi colegul meu că l-am operat gratuit, fără plicul regulamentar, după cunoştinţa mea aşa ceva nu s-a mai întâmplat în spitalul nostru dinaintea Revoluţiei. În plus nici n-a avut de aşteptat pe lista mea care, vă asigur, este una aglomerată deoarece sunt un chirurg apreciat în localitate. Recunosc că n-am solicitat anestezistului pregătirea operaţiei, dar am avut şi cu acesta un conflict anterior din cauza pretenţiilor ridicate la împărţirea onorariului. Nu-mi explic cum de nu am nimerit carotida din prima, probabil din cauza nervilor care au făcut să-mi tremure mâna. E şi vina colegilor fiindcă au intervenit imediat şi nu mi-au permis să repet incizia. Respectivul este un cunoscut şpăgar şi care a stricat mercurialul în spital, practicând preţuri de toată jena, de parcă toţi am fi ca el, repetenţi cu vreo 10 ani de facultate până la absolvire. Dar nu-i nimic, îl trepanez eu data viitoare de-i scot toate preţurile alea de dumping din cap!"

Medic 2, înjunghiat: "Aşa-zisul meu coleg este ştiut de toată lumea ca un tip violent. Nu este la prima abatere, a mai încercat să bage într-un anestezist un flacon întreg din dotarea acestuia deoarece a considerat plicul primit de respectivul nejustificat de umflat. O să depun plângere la Poliţie, conducerea spitalului şi Colegiul Medicilor, să-l mute pe nebun acolo unde îi este locul, adică pacient la Psihiatrie. Unde-o să ajungem, să ne ciomizăm între noi în timp ce ne mor pacienţii pe masă, cu plicurile în buzunare?!"

Medic 3, director spital: "De fapt, conflictul este mai vechi între cei doi şi persistă din cauza unei asistente care a fost Miss la noi în judeţ. S-au mai bătut în lift din cauza asta, dar atunci nu s-a ajuns la bisturiu. I-am chemat de mai multe ori la mine în birou şi le-am explicat clar că asistenta este angajată de mine, le-am şi tras câţiva pumni ca să le intre bine în cap. Bine că nu ştie încă soţul doamnei care este măcelar şi nu cred c-ar vrea amatorii ăştia să fie operaţi de el când o afla. Vom lua toate măsurile disciplinare necesare, la noi nu se tolerează operaţiile neplanificate şi în interes personal, suntem o instituţie bugetară, ce scula lui Esculap!"

Întrucât faptul pare o premieră mondială, se fac eforturi ca iniţiativa românească să fie recunoscută oficial, să nu mai fim furaţi de o primordialitate în medicină; aşa cum s-a întâmplat cu meritele lui Paulescu, cel care a făcut primul în lume clisme cu insulină. Iar toate operaţiile se vor efectua de acum numai cu laser în România; pentru ca, în caz de conflict spontan între medici, să se probeze că şi luptele cu săbii-laser între cavalerii Jedi au fost inventate tot de inovatorii urmaşi ai lui Deceneus.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • gigi

    19 ianuarie 2016 5:20

    Da dom`le ce porcarie sa se sustina ca Paulescu fiziolog parizian a descoperit insulina cand ea a fost descoperita de un ortoped canadian, domeniu mult mai apropiat de pancreas. Tot asa telefonul a fost inventat de un ortofonist canadian, Bell in detrimentul unui neica nimeni Grey Elisha, inginer de electrice, domeniu care n-avea nici in clin nici in maneca cu telefoanele. Tari de tot canadienii astia.

    raspunde comentariului
+