HomeSocialSfântul f††e pământul

Sfântul f††e pământul

Sunt un mare admirator al Sfântului Nectarie și-i primesc cu devoțiune notificările pe Facebook. Într-una de ieri, lăicuită pe la cota 5.000 și șeruită de circa 800 de credincioși (la ora recepției) își prezenta singur viața pământeană, realizările profesionale și minunile taumaturgice. Dintre comentarii, unul mi-a sărit în ochi ca perfect doveditor al puterilor lui Nectarie: "Sfântul m-a ajutat să rămân gravidă!" Doamna Cristina destructura astfel și cele mai aprige îndoieli ale neîncrezătorilor sataniști.

Gândindu-mă (ocupație neplăcută Bisericii) eu că Sf. Nectarie a murit, pe când nu era încă sfânt, dintr-un cancer la prostată, performanța reușită în compania Cristinucăi mi se pare demnă de o antologie doxologică, urologică și ginecologică. Mi-o explic prin faptul că toți sfinții își desăvârșesc puterile vindecătoare abia după moarte, pentru că ar fi o impietate să-l imite pe Iisus lecuind pacienți încă din timpul vieții.

Orice aș face, însă, nu pot scăpa de diavolul raționalismului și mă întreb: cum a procedat Sfântul în cazul dnei Cristina? Un control obstetric-ginecologic este exclus, despre o însămânțare directă nici nu poate fi vorba; atât din cauza precedentului deces fizic al lui Nectarie, cât și datorită evidenței că asta ar fi fost un păcat de moarte. Nu știu dacă fericita mămică s-a deplasat pentru consult la fața locului, în Grecia. Personal, înclin spre realizarea minunii pe Facebook. Cristina îi urmărește fervent activitatea Sfântului, îl place pe unde-l întâlnește și îl distribuie dumnezeiește. Nectarie s-a simțit astfel dator cu un like & share, exprimat prin binevenita sarcină. Pământeanul care a pus și el osul la așa o minune să țină seama că are tot atâta merit pe cât a avut și Iosif cu pruncul Iisus. Și să-i mulțumească Sfântului Nectarie pentru efortul depus, soldat cu rodul care va înfrânge din nou Irodul.

De-aia zic și eu precum dreptcredincioasa Ionela, oleacă mai jos pe pagină: "Sf.Nectarie dami sanatate mie familiei si la dujmani". Dă-ne, Sfinte, că noi, românii și grecii, tot avem de luat și mai niciodată de dat. Și ferește-i pe greci de Grexit, să n-ajungem și noi, pe lângă ei, la vreun avort european cu expulzare pe direcția călugărului-mamoș Dughin. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare