HomeSocialFiecare plătește pe unde-i Român

Fiecare plătește pe unde-i Român

Că plata facturilor le cauzează românilor mândri că sunt români depresii, știam mai de multișor fără să aflăm din presă. Un domn psiholog serios, de la o revistă de cancan, îi sfătuiește pe plătitori cum să procedeze ca să le fie plata mai ușoară. Nu săriți repede cu goagălul, dumnealui nu are o rețetă pentru micșorarea facturilor, ci indicații care, după noi, nu fac decât să adâncească depresia. Nici să nu apelați la antidepresive medicamentoase deoarece medicina de sinteză este, pe lângă facturi, metoda prin care iluminații vor să vă elimine fizic de pe Pământ. Vă împărtășim noi (fani ai Oliviei Steer) câteva rețete naturiste, cu efect garantat și care vor face ca plata facturilor să vă fie cea mai plăcută întreprindere din viața dvs. de români adevărați:

1. Rețetă pentru plata facturii la electricitate. Într-un litru de țuică slabă, oltenească, se fierb timp de 15 minute:  câte 5 lingurițe de scânteiță, lumânărica-pământului, candeluță, scânteiuță-de-munte, luminoasă, steluță, soarea-soarelui, rază, opaiț, curcubeu, luminiță, steluța-fetei, sclipeț și tei argintiu. Fiertura obținută se depozitează într-o oală de lut, care se acoperă cu crengi de jale-cleioasă și se ține la rece cel puțin șapte zile, așa că trebuie să o pregătiți din timp pentru ca factura ENEL să nu vă prindă cu garda jos. Se bea cîte o cană mare înaintea citirii facturii și imediat după. Veți constata că sentimentele dvs. față de emițătorul facturii și băieții deștepți din spatele ei devin luminoase și calde, determinându-vă ca, după încă o cană, să alergați la primul punct unde vă puteți achita fericiți datoriile.

2. Rețetă pentru plata facturii la gaze. Se folosește rachiu bănățean, în care trebuie fierte, la fiecare litru, câte 10 lingurițe: fasolea-cioarei, trestie-mirositoare, arbore-puturos, iarbă-mirositoare, cufurică, buruiană-pucioasă, buruiana-spurcului, curpeniță, buciniș, lemn-pucios, căcădară, curcubeată, beșicuță, rozetă, făsule, porcină, cacadâr, curu-găinii și spulberătură. După 30 de minute filtrați prin tifon (evitați sitele metalice din comerț) și turnați fiertura în poloboc din lemn de fag. În trei zile amestecul este gata pentru consum, rămâne doar să așteptați sosirea facturii. Se bea cu înghițituri mici pe tot timpul citirii acesteia, din cană de lut. Pentru efect maxim, recomandăm plata facturii la cel mult jumătate de oră după primire și tratament.

3. Rețetă pentru plata întreținerii. Achiziționați din surse de încredere palincă ardelenească veritabilă și fierbeți la aceeași cantitate de un litru câte un pumn din următoarele: tășculiță, crucea-pâinii, amăruță-de-câmp, buba-inimii, bănuț, punguliță, scaiul-dracului, șofran-galben, turbare, flămânzică, năpraznic, iarba-spaimei, tâlhărea, mălaiul-cucului, simțitoare, floarea-hoțului, scumpină, punga-babei, buruiană-de-dambla și nu-mă-uita. Consumați, cât e proaspătă fiertura, cel puțin jumătate de litru înainte de a da ochii cu administratorul. Va fi o întrevedere ca între frați români, cu îmbrățișări, cântece ale lui Furdui Iancu și solicitări din partea dvs. pentru creșterea prețului scumpei noastre gigacalorii românești.

4. Rețetă pentru plata taxei bisericești. Se va utiliza exclusiv vin bisericesc, de cea mai bună calitate și nu acela livrat de Biserică în comerț. Preotul din parohie vă poate face rost oricând și în orice cantitate, contra unui preț plăcut Domnului. Umpleți o oală de 10 litri cu vin, apoi adăugați câte o lingură mare (de lemn) din: floarea-crucii,  lingura-popii, părul-Maicii-Domnului, tămâiță, pâinea-paștelui, lemnul-Domnului, mătura-Maicii-Precesta, poala-Sfintei-Mării, punga-popii, smirnă, scaunul-lui-Dumnezeu, parastasul-popii, iarba-crucii, potcapul-călugărului, cașul-popii, busuiocul-stopului, săgeata-lui-Dumnezeu, scaunul-Domnului, cruciuliță, barba-țapului și coaiele-popii. Se lasă la macerat (atenție, fără fierbere!) 33 de zile, după care se îmbuteliază în sticle și totul se duce ofrandă preotului de care aparțineți, împreună cu taxa respectivă și ce vă mai lasă inima dvs. creștină. Vă veți simți mult mai ușurați, ca și cum tocmai vi s-ar fi deschis Porțile Cerului și v-ați înălța la Domnul, cu toate facturile achitate. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare