Îndrăgostiţii n-au nevoie de cuvinte

de Nestor , 16 iulie 2015


Cu ocazia vizitei cuplului prezidențial român în Spania, El Mundo a scris despre "pasiunea absolută" dintre cei doi, neatinsă de trecerea a 32 de ani, menționând și pasiunile minore împărtășite în multiplele locații familiale, respectiv bucătăria franceză și bricolajul. Cum reușesc îndrăgostiții Carmen și Klaus să-și mențină vie pasiunea după atâția ani nu am citit în El Mundo. Așa că ne-am imaginat pe cont propriu explicația, atât cât i-a dus capul pe unii pasionați de bucătărie dâmbovițeană și bârfocolaj:

1. Cuplul își conservă interesul reciproc pe principiul german "mai răruț, mai drăguț", aplicat volens-nolens datorită numeroaselor camere din cele șase reședințe. Probabilitatea să se regăsească în aceeași încăpere este redusă, mai ales când dl Iohannis întârzie în atelierele de bricolaj. Prieteni de familie afirmă că se întâmplă uneori să nu se mai întâlnească după dușul inaugural, sau chiar să-i prindă dimineața la adrese diferite, după ce s-au dus noaptea la baie.

2. S-ar părea că (aspect necunoscut presei spaniole) bricolajul și bucătăria franceză se armonizează precum mititeii cu fasolea la festinurile electorale românești. Dl Iohannis își prelungește pasiunea până târziu în noapte, de teamă ca pasiunea culinară a doamnei Carmen să nu le afecteze negativ pasiunea comună. În pofida insistenței pasionate, terinele reușite de parteneră nu-i învie dlui Iohannis decât vechile animozități franco-germane. Situație care, la fel, rărește consumațiile pasiunii, menținând-o proaspătă ca într-un performant frigider Bosch.

3. Deși dl Iohannis utilizează excelent limba dnei Iohannis, adică engleza, insistența consoartei pentru limba franceză (cu șampanie la fel) îi anulează soțului rigurozitățile specifice, aprinzând ambientul nocturn până la incendiu pasional. Bineînțeles, cu condiția preliminară ca bucătăreala franțuzească să fi cedat chiar atunci locul unor clasici wursti cu bere.

4. Tot neamintit în El Mundo, dl Iohannis a adorat mereu pisicile, tenisul, ciclismul și grădinăritul. Toate acestea alături de bricolaj, predarea fizicii, activitățile de inspectorat școlar și îndatoririle din primărie au făcut ca până și noaptea nunții să nu fi rămas cu un deznodământ cert. Astfel că partenerii se doresc la fel ca la început, pentru că nicicând nu-i timpul pierdut.

5. Pasiunea este mai aprinsă acum ca niciodată deoarece mutarea la Cotroceni a adus o rezolvare a tuturor situațiilor expuse mai sus: întâlnirea în spațiul locativ este mult mai probabilă, bucătăria franceză în seama personalului specializat, iar bricolajul a fost preluat de dl Mihalache - fapt evident în discursurile prezidențiale. Mai mult, gândul la presupusele întâmplări din dormitoarele Cotrocenilor pe timpul mandatelor fostului președinte încinge atmosfera mai tare decât imaginația scriitoarei Adriana Săftoiu. Cum știm cu toții, dacă pasiune nu e, nimic nu e. Exceptând bricolajul care aduce o economie salariului mic, de președinte mare în România.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Nestor

  16 iulie 2015 23:19

  Tot basist, domnule Erwin, tot basist...grea misie in vremurile cand nici Basescu nu mai e basistul de altadata!

  raspunde comentariului
 • Erwin

  16 iulie 2015 22:41

  Salutare domnule Nestor! Nu stiu daca poate personajul sa tina pasul cu imaginatia matale. Ei... altfel ar fi stat lucrurile cu Base.

  raspunde comentariului
+