HomeSocialULUITOR: după declarațiile despre victimele de la Charlie Hebdo,...

ULUITOR: după declarațiile despre victimele de la Charlie Hebdo, Andrei Pleșu a fost ofertat de Statul Islamic!

Ulterior prezentării publice a opiniilor sale privind evenimentele din Franța, Andrei Pleșu a primit o ofertă de colaborare din partea Statului Islamic. Contactat telefonic, Maestrul a precizat cu binecunoscutu-i farmec colocvial:

"Da, e adevărat, probabil că au fost derutați nu doar de interpretarea eronată a afirmațiilor mele, ci și de al meu aspect mereu suspect, care ar putea da multora impresia că am origini genetice în Orientul Apropiat. Am declinat respectuos propunerea, explicându-le că eu sunt fundamentalist ortodox și imamul meu spiritual este Petre Țuțea. Se poate înțelege din spusele mele legate de atentat că victimele și-au căutat-o cu lumânarea, dar n-am susținut că trebuia să le țină cineva lumânarea. În plus, credința nu îmi permite acțiuni violente, ci întoarcerea celuilalt obraz când sunt împușcat în primul. Au râs cu poftă, susținând că tocmai pe asta se bazează și strategia lor esențială în jihadul anticreștin.

Le-am recomandat să-l contacteze pe C.T. Popescu, domnia sa având după toată tevatura o filosofie identică aceleia în care m-am poziționat eu. Uitătura încruntat-fundamentalistă a dânsului face mai mult decât orice AKM sau RPG mânuit de mine cu stângăcie. Interlocutorii au strigat în telefon îngroziți "Allahu Akbar!", refuzând, la rându-le, sugestia. Mi-au spus că preferă să moară în luptă ca martiri și nu în urma unor atacuri de cord neplanificate, posibile la contactul cu privirea dlui CTP!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare