8 reguli obligatorii pentru Paști, dacă vrei ca masa festivă să nu te muște de stomac!

de Eugen Cismasu , 06 aprilie 2020

Pentru că inspectorii OPC îți dai sfaturi de Paște abia la Înălțare, și oricum nimeni nu mai e preocupat în ziua de azi decât de pandemia de COVID, specialiștii Academiei Cațavencu vin în ajutorul tău și îți prezintă cele opt reguli de bază de care trebuie să ții cont dacă te-ai decis ca în săptămânile următoare să-ți cumperi, chiar dacă prețurile se vor tripla, un miel și nu un câine maidanez:

1. Când ieși din bloc, bagă un fluier prin cartier și vezi câți maidanezi lipsesc. Dacă sunt mai mult de 10, vei avea o problemă, așa că îți recomandăm să îți umpli sacoșa cu ștevie și spanac.

2. Dacă te hotărăști totuși să mergi la piață, încearcă să-ți aduci aminte particularitățile cățeilor care nu mai sunt: un picior lipsă, ochi lihniți de foame, găuri lăsate în cap de la ultimul bombardament cu pietre al vecinilor.

3. În dialogul cu măcelarul, întreabă-l cum l-a chemat pe miel și fii circumspect dacă îți spune nume ca Rex, Azor, Ursu.

4. Un miel ar trebui să aibă între 7 şi 12 kile. Dacă al tău are în jur de 20, nu te bucura la gândul că vei face juma-juma cu nașu’.

5. Dacă ești bucureștean și ai vreo familie de chinezi care locuiesc în vecinătatea ta, fii prevăzător și roagă un specialist cu ochi oblici să vină cu tine la cumpărături. Întreabă-l apoi ce ar cumpăra el de la măcelar și asigură-te că nu vei lua acel lucru nici dacă ți-l dă gratis.

6. După ce ai pus carnea în apă, cronometrează timpul de fierbere. Dacă după 5 ore îți ricoșează cuțitul din ea, iar după 10 nu mai poți scoate furculița decât cu bomfaierul, nu te mai ambiționa…

7. Înainte de a-ți invita familia la masă, pune pe o farfurie o bucată de carne și du-o maidanezilor rămași. Dacă vezi că încep să le curgă lacrimi, să nu crezi că au alergie la ceapă!

8. În cazul în care te-ai hotărât totuși să mănânci, fă-ți, preventiv, un antirabic!

Poftă bună!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  11 aprilie 2020 18:06

  IAR MI-A PICAT COMPUTERUL ! DE LA LIPSA DE JURNAL , DIN PARTITIA C . DE DA TOOL , DIN PARTITIA E , SI C , SE DA RESTART , SI SE INSTALEAZA JURNALUL , IN PARTITIA C , SI NU MAI PICA COMPUTERUL .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  11 aprilie 2020 17:28

  ASTAZI 11 APRILIE 2020 , DE DIMINEATA , AM MANCAT O CONSERVA DE PESTE DE HERING IN ULEI , DAR MI S-A PARUT CA ESTE PREA GRAS , SI A TREBUIT SA MANANC PESTELE , CU SUC DE LAMAIE . MAI TARZIU PE LA PRANZ , MI-A VENIT IDEEA , SA FIERB INTR-O OALA CU APA , NOUA CONSERVE DE PESTE HERING IN ULEI . AM FIERT CIRCA O ORA , NOUA CONSERVE DE PESTE HERING IN ULEI , SI AM MAI MANCAT O CONSERVA DE PESTE HERING IN ULEI , SI MI S-A PARUT CA ESTE MAI BUN , CARNEA DE PESTE ESTE MAI MULT FIARTA , SI NU MAI TREBUIE SA MANANC PESTELE HERING IN ULEI , SI CU SUC DE LAMAIE . DAR DUPA ACEEA AM BAUT UN SUC DE LAMAIE , CU CHININA . AM PUS LA FIERT NOUA CONSERVE DE PESTE HERING IN ULEI , INTR-O OALA CU APA , PRIM METODA STERILIZARII , A CIRCA O ORA , LA FIERT . ADICA DE A FIERBE PESTELE IN ULEI IN CONSERVELE , NEDESFACUTE , IAR CAND AM DESFACUT O CONSERVA DE PESTE , PESTELE HERING IN ULEI , A INCEPUT SA AIBA UN GUST MAI BUN , IN SUC PROPRIU , IN ULEI . ROBABIL , CONSERVELE DE PESTE , SUNT CU PESTE CRUD IN CONSERVE , IAR PRIN METODA STERILIZARII , PESTELE SE FIERBE IN CUTIA DE PESTE INCHISA ERMETIC .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  11 aprilie 2020 13:46

  ALUNECARILE DE TEREN DIN PROVINCIE , POATE FI DATORAT SI DIN CAUZA , LIPSEI APEI DIN SOL , DIN LIPSA PLOILOR . SE VEDE IN FOTOGRAFIE , UN PAMAND FOARTE USCAT , APROAPE NISIPOS , PROBABIL CA PAMANTUL CONTINE SI NISIP .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  11 aprilie 2020 13:29

  CU SPARANGHELUL DIN STRAINATATE . SUNT CULEGATORI DE SPARANGHEL IN STRAINATATE . LE DA 2000 DE EURO PE LUNA , DAR MAI COSTA 1000 DE EURO CU MANCAREA , MAI COSTA 1000 DE EURO CU CAZAREA , DECI 4000 DE EURO PE LUNA , COSTA FIECARE ANGAJAT , IN STRAINATATE . SI DACA LE-AR DA 4000 DE EURO PE LUNA , FIECARUI ANGAJAT , TOT AR COSTA 1000 DE EURO MANCAREA , 1000 DE EURO , CAZAREA , SI TOT SE AJUNGE LA 2000 DE EURO PE LUNA , PENTRU FIECARE ANGAJAT . SI DACA COSTA PREA MULT SALARIUL PENTRU FIECARE ANGAJAT , ATUNCI AR TREBUI SA SE VANDA SPARANGHELUL , CU UN PRET MAI MARE , ESTE CERERE SI OFERTA , ESTE CONCURENTA , CU UN PRET MAI MIC LA SPARANGHEL , IAR ATUNCI CU SALARII MARI LA SPARANGHEL , SI CU UN PRET MAI MARE LA SPARANGHEL , ASTA AR INSEMNA , FALIMENT LA SPARANGHEL , CA NU SE VINDE , DEOARECE , VINE CONCURENTA CU PRETURI MAI MICI LA SPARANGHEL , SI VINDE SPARANGHELUL TOT , DOAR CONCURENTA CU PRETURI MAI MICI , RESTUL , RAMANE CU SPARANGHELUL NEVANDUT , ASTA INSEAMNA FALIMENT , LA SPARANGHEL , DATORITA SALARIILOR MARI , LA SPARANGHEL .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  10 aprilie 2020 23:18

  MI-A PICAT DE DOUA ORI , COMPUTERUL . PROBLEME TEHNICE . SPER , CA AM REZOLVAT PROBLEMELE TEHNICE IN TIMP CE SCRIAM LA COMPUTER , DE DOUA ORI , S-A INTRERUPT COMPUTERUL , DIN FUNCTIONARE .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  10 aprilie 2020 16:57

  AM MANCAT ASTAZI 10 APRILIE 2020 , 100 DE GRAME DE DROB DE MIEL , CU OTET SI CU APA , DEOARECE , MI S-A PARUT A FI PREA GRAS DROBUL DE MIEL . AM LUAT 200 DE GRAME DE DROB DE MIEL , DAR AM MANCAT DOAR 100 DE GRAME DE DROB DE MIEL , RESTUL AM SA MANANC , MAI TARZIU . AM VRUT SA CUMPAR PESTE , DAR CAND AM VAZUT O COADA DE CIRCA 200 DE PERSOANE AFARA DIN MAGAZIN , M-AM RAZGANDIT , N-AM MAI CUMPARA PESTE , ASA CA AM CUMPARAT 10 CONSERVE DE PESTE MACROU IN ULEI , SI-MI AJUNGE PENTRU 10 ZILE , CONSERVELE DE PESTE . CAND VAD COZI ASA MARI DE OAMENI , DE PENSIONARI , PUR SI SIMPLU M-AM SPERIAT SI M-AM RAZGANDIT DE A MAI FACE CUMPARATURI , DOAR IN STRICTUL NECESAR , DE 400 DE GRAME DE CAFEA BRAZILIA , ASA CA SI PENTRU CAFEA , TOT A TREBUIT SA STAU LA O COADA DE CIRCA 15 OAMENI , PENSIONARI , N-AM AVUT INCOTRO , TOT A TREBUIT SA STAU LA COADA , MACAR PENTRU CAFEA . MAI AM ACASA CIRCA 500 DE GRAME DE CAFEA BRAZILIA , ASA CA 900 DE GRAME DE CAFEA BRAZILIA , POATE I-MI AJUNGE PENTRU 2 LUNI DE ZILE . BEAU APROAPE IN FIECARE ZI CAFEA BRAZILIA , ACASA .

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  08 aprilie 2020 22:51

  I-MI LASA GURA APA , LA FRIPTURA DE MIEL , DAR EU NU POT SA MANANC MAI MULT DE 300 DE GRAME DE CARNE DE MIEL . POATE NISTE DROB DE MIEL , O SA AM , ACOLO VRE-O 200 DE GRAME , SAU MAI MULT 300 DE GRAME , GATA PREPARAT , DE DROB DE MIEL .

  raspunde comentariului
+