HomeSocialA lu’ Căcărău – ză fazăr of ză neişăn

A lu’ Căcărău – ză fazăr of ză neişăn

După ce a avut, probabil, un vis premonitoriu în care-şi vedea viitorul sumbru (li s-a întâmplat, să ştiţi, şi altor conducători celebri, de la Cezar la Lincoln), Crin Antonescu s-a trezit, leoarcă de transpiraţie, înţelegând că se coace o conspiraţie şi că, dacă nu ia măsuri urgente împotriva lui Ponta, în 2014 acesta va fi preşedinte de ţară, iar el cel mult preşedintele asociaţiei de locatari din Niculiţel-Tulcea. În consecinţă, a lu’ Căcărău a dat jos cămaşa de noapte/zi cu floricele, şi-a pus armura de cavaler şi a pornit să se bată.

Evident, nu pe front, ci la televizor. De trei săptămâni, acest cruciat al bunului simţ dă lecţii de moralitate, decenţă şi patriotism pe toate canalele unde este invitat. Decide Ponta o măsură? Pac, iese Antonescu şi o face praf, denunţând-o ca anti-patriotică şi anti-populară. Zice Ponta ceva? Pac, vine Antonescu şi spune cu totul altceva. Vrea Ponta să anunţe o lege? Pac, se trezeşte Antonescu înaintea lui, dă din casă şi spune că legea e nedreaptă, dăunătoare şi contravine promisiunilor USL din campanie.

Până acum, Crin a punctat, iar Ponta a încasat. În privinţa maidanezilor, pe care Ponta voia să-i mai păsuiască, Antonescu a declarat, muşcându-şi, probabil, limba în timp ce vorbea, că Băsescu are dreptate, iar maidanezii trebuie eutanasiaţi, doar aşa, să-i rupă fâşul premierului. În chestiunea Roşia Montană, Antonescu le-a cam stricat feng shuiu’ pesedeilor, care deja împărţiseră comisioanele. Acum, în chestiunea Codului Rutier, povestea se repetă: Ponta, şofer de raliu, a vrut să-i pedepsească aspru pe bizonii de pe şoselele patriei, lăsându-i pietoni pe mulţi ani.

Crin, care în viaţa lui n-a condus decât trotinete şi maşinuţe cu pedale, a sărit ca ars, susţinând că noile prevederi sunt draconice şi îi afectează pe românii săraci – fără să-şi pună o întrebare de bun simţ: cine dracu’ îi împiedică pe românii săraci să respecte legea? Dar pentru el aspectul ăsta nici n-a contat. Ceea ce a contat a fost imaginea. Iar Crin a înţeles, în al unsprezecelea ceas, că, dacă nu-şi face o imagine de salvator al patriei şi de fazăr of ză neişăn, la anul va vedea Cotroceniul doar din autobuzul 336.

În consecinţă, el a îmbrăţişat postura de „Gigi-Contra”, ridicându-se împotriva oricăror măsuri luate de guvern. Logica e simplă: cei 70% de fazani care au pus botul la promisiunile USL trebuie să înţeleagă că doar Crin e capabil să le îndeplinească, Ponta e doar un marţafoi care, ajuns în fruntea bucatelor, le încalcă pe toate.

Dacă PSD nu se autosesizează cât mai grabnic de jocul la două capete făcut de a lu’ Căcărău şi nu-l azvârle, rapid, de la guvernare, s-ar putea să tragă ponoasele, în vreme ce PNL va trage foloasele, atrăgând marea masă a guguştiucilor care au votat Uniunea. Iar dacă aşa se va întâmpla, la anul Crin, şi nu Băsescu, îi va trimite lui Ponta crini, de ziua lui. Şi nu 41, ci 42. Ca la mort.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare