HomeSocialAdam și coasta lui, intoleranții neamului

Adam și coasta lui, intoleranții neamului

Nu suntem departe de adoptarea parteneriatului civil indiferent de sex, adică eliminarea prejudecății că familia sau concubinajul reprezintă coabitarea a două persoane pe principiul organelor sexuale diferite. Proiectul de lege a fost avizat favorabil de Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbaterea aceluiași for și care este decizional. Deși BOR se opune oficial din răsputeri unui astfel de concept fără concepție, surse din cadrul Bisericii afirmă că reprezentanții ei se vor adapta noilor orientări legale impuse de Stat. O înaltă față bisericească și care preferă să-și păstreze anonimatul susține că se lucrează chiar la o nouă slujbă, necesară căsătoriilor unisex atunci când acestea vor deveni o realitate și în România. Singura reacție a BOR va consta în scurtarea cu mult a ritualului cununiei. Iată, în linii mari, proiectul desfășurării unei astfel de procesiuni:

"Pentru Prea Fericitul Părintele nostru Daniel, Patriarhul BOR, pentru Înalt-Preasfințitul Arhiepiscopul și Mitropolitul nostru (ex.: Teodosie), pentru cinstita preoțime și întru Hristos diaconime, pentru tot clerul și poporul, Domnului să ne rugăm.

Pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni și de toate orientările sexuale, pentru prea cinstiții mai mari ai orașelor și satelor, pentru nevoitorii noștri parlamentari și slăvitele lor rude, pentru iubitoarea de Hristos și de pensii speciale oaste, Domnului să ne rugăm.

Pentru robii lui Dumnezeu (ex.: Mitel și Gigel) și care acum se însoțesc unul cu altul prin taina nunții, și pentru mântuirea lor și a domnului Remus Cernea, Domnului să ne rugăm.

Pentru ca să fie binecuvântată și aprobată nunta aceasta de tot poporul, ca și aceea din Cana Galileii, Domnului să ne rugăm.

Pentru ca să li se dăruiască lor bucuria adoptării de prunci buni și purtare corect-politică în viață, Domnului să ne rugăm.

Pentru ca să se veselească ei la vederea fiilor și fiicelor lor, Domnului să ne rugăm.

Apără, mântuiește, miluiește și pe noi ne păzește, Dumnezeule, și nu ne lovi cum pe Sodoma și Gomora în vremurile tale de intoleranță și discriminare.

Pe Preasfânta, curata, preabinecuvântata, mărita noastră Stăpână, de Dumnezeu înfietoarea și pururea Fecioara Maria, cu toți sfinții pomenind-o ca și poporul pe domnul Cernea; și, în general, apără-ne pe toți, indiferent de rasă, naționalitate, orientare politică și, mai ales, sex.

Se cunună robul lui Dumnezeu Mitel, cu roaba lui Dumnezeu Gigel, în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Doamne, Dumnezeul nostru, cu mărire şi cu cinste încununează‑i pe dânşii".

BOR recomandă slujitorilor săi o documentare prealabilă făcută cu multă osârdie, pentru a preîntâmpina momente neplăcute domnului Cernea: în cazul ilustrat mai sus, posibilitatea ca robii lui Dumnezeu să fie pe invers. Adică Gigel robul și Mitel cel din poziția roabei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare