Ai carte, fă-ți parte! Topul facultăților cu care să-ți aranjezi viitorul (I)

de Academia Caţavencu , 17 iulie 2016
PF Daniel, un filologo - teolog de marcă, demonstrând avantajele matematice ale educației multidisciplinare

Fericiții care au trecut bacul se îmbulzesc zilele acestea să-și depună dosarele la facultăți, așezăminte în cadrul cărora mii de studenți și studente își vor toci coatele și genunchii, după preferințe, aplicând deviza clasică ”înhățați, înhățați și iar înhățați!”. Care sunt, în România anului 2016, cele mai de viitor meserii ce presupun studii superioare afli în cele ce urmează…

Medicină

Universitățile de Medicină mi s-au părut întotdeauna un rău necesar. Nu înțeleg ce te-ar putea mâna să urmezi o astfel de facultate, dar dacă sunt sado-masochiști care o fac, eu sunt fericit că are cine să mă trateze când mă îmbolnăvesc. Cât de cât. Să înveți toată viață pe un salariu de rahat, nu mi se pare o idee foarte bună. Pe de altă parte, acum s-au deschis porțile Vestului și întregii lumi, așa că dacă faci medicina și ești bun poți să pleci ca să trăiești și tu decent. Problema e că în țară rămân ăia varză, care sunt șpăgari și-ți uită foarfece în stomac. Deci, dacă ești varză, aciuează-te încă din facultate pe lângă un profesor șpăgar și te-ai scos.

Finațe – Bănci

Felicitări! Ai ales să urmezi cursurile celei mai enervante specializări de pe Planetă. De-acum ești un cămătar autorizat. Facultatea asta este perfectă pentru tinerii care au o viață anostă și urăsc sincer oamenii. Te faci bancher, câștigi și bani-grămadă și poți să fuți oameni. Dacă ești un astfel de om, departamentul ideal este cel de recuperare. Suni omul de 'nșpe ori pe zi, mai ești și obraznic la telefon și te hrănești astfel cu energie negativă. Iar dacă te plictisești cu adevărat poți să delapidezi o bancă. Profit!

Filologie

În ziua de azi încă se mai practică jocul intitulat „Fazan“. Din păcate n-am știut să exploatăm această resursă incredibilă și să facem un campionat național de Fazan. LPF, Liga Profesionistă de Fazan, cu o cupă a Fazanului și meciuri amicale. Și da, pentru a ajunge la o asemenea performanță trebuie să ai facultatea de litere, fără dubii. Poate părea agasant (te-am închis), și poate chiar enervant (te-am închis din nou), dar învață ca un elefant (ai FAZ deja) și o să ajungi campionul național la Fazan.

Studii Economice

Mulți ar spune că economia nu-i o știință, mai ales dacă vrei să-ți deschizi un butic sau o spălătorie auto, dar e bine să suni intelligent pe lângă ceilalți antreprenori de carton din cartierul tău. E bine când știi două-trei cuvinte despre inflație, dobânzi, barbut, gropița, perețica și rummy pe bani. Să vezi aprecieri pe capul celorlalți baștani, dar și invidia dujmanilor pentru că tu „jtii prea multe baros ji nui bine, trăițar!“.

Facultatea de Teologie

Ca absolvent ratat de Teologie, n-ai prea multe alternative la meseria de popă, dar ai una bună, sigură și bănoasă: cerșetor. Practic, asta se învață timp de patru ani la facultatea aia și, după atâta studiu, probabil că ajungi la un nivel al iscusinței ce tinde spre perfecțiune. Cum spunea maestrul Dinică în Filantropica? „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“. Iar popii întind mâna după bani, spunând cea mai captivantă poveste din toate timpurile, cu dumnezei, cu sfinți, cu nașteri și învieri miraculoase, cu apă transformată-n vin, dar mai ales cu mântuire, Rai și fericire eternă. Dar pentru asta trebuie să plătești, pentru că așa zice Daniel. PF Daniel. Amin!

(Va urma)

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • oana

  17 iulie 2016 22:27

  NU-NU ! mai bine meteorolog,meserie de viitor,sau astrologsi ai programsigur la tv.

  raspunde comentariului
 • Alf

  17 iulie 2016 19:16

  Nu amintesti nimic de cei care au absolvit de bine de rău o facultate decentă dar neducându-i capul să profeseze meseria aleasă, au devenit "ziaristi", "formatori de opinie" sau "analiti", pe scurt niste impostori care au obrăznicia să jignească pe cei care au studiat si absolvit cea mai grea facultate având cea mai grea meserie - medicina. De medici, buni, răi, oamenii nu se pot lipsi dar de ziariti, fie ei buni, sigur da.

  raspunde comentariului
  • paun

   17 iulie 2016 22:34

   Cea mai cea meserie e cea de parlamentar ,orice s-ar spune !dormi comod -votezi ceva,...dormi si iar votezi si ai cabinet parlamentar,masina,hotel, concedii..si ce de indemnizatiii...

   raspunde comentariului
+