HomeSocialAlăptatul în public, butoiul cu pulbere al societății

Alăptatul în public, butoiul cu pulbere al societății

În tramvaiul 25, unul dintre cele mai mizerabile și mai vechi din tot Bucureștiul, se plimbă, dintr-o parte într-alta, o sticlă de apă. Printre semințe sparte, câteva hârtiuțe și picioare. Adică-i jeg, dar am vrut să-l prezint artistic. E plin tramvaiul și pute a sudoare muncitorească și indiferență olfactivă, asta în cazul în care te gândeai „Doamne, ce frumos miros toți oamenii a zambile și săpun cu pH neutru, și cu toate astea e așa de multă mizerie pe jos”.

Deodată, o tânără mămică își dezvelește un sân pentru a-și hrăni copilul. Un bărbat aflat în fața ei începe să-și dea ochii peste cap, oftează și spune printre dinți că-i scârbos și nesimțire să faci așa ceva în public. Se întoarce cu spatele și îi molipsește pe aproape toți s-o trateze cu scârbă pe tânăra mămică. Cumva, „țâța” asta a pus capac. Așa nu se mai poate! Înghițim nuditatea de pe TV, cea din tabloidele cumpărate de orice puști, limbajul colorat, dar alăptatul în public este ultima picătură a societății dezintegrate în care ne regăsim. Și asta naște dezbateri la fel de viguroase precum cele despre politică: „Să interzicem alăptatul în public?”.

Suntem un neam foarte interesant și-mi place faptul că și pe noi ne surprindem. Nu știu cum e la francezi, dacă se predau în fața unei probleme atât de importante, ori dacă americanii instaurează cu armata democrația alăptatului public în țările din lumea a treia cu resurse, dar românii sunt o mixtură de emancipare de la țâța vacii – paharul de Nesquik – pornografie prematură. Și nu ne predăm în fața acestor probleme. Multe doamne militează pentru „OK”-ul dat alăptării în public. Că-i o nevoie a copilului și nu-i poți pune în gură un plastec care imită pielea, dar nu și atingerea mamă-prunc. De cealaltă parte, e jignitor, grobian, nesimțire. În societatea modernă nici nu se mai alăptează copilul. Există aplicații pe iPhone care o fac, în timp ce tu te uiți la seriale pe tabletă. Ce, Doamne, iartă-mă?!

Sunt convins că această problemă va dispărea atunci când în România vor apărea primele imagini cu un bărbat care „alăptează”. Majoritatea își vor aduce aminte ce bine și normal era când făceau femeile asta. Dar, până atunci, să ne îndreptăm atenția asupra lucrurilor care ne deranjează cu adevărat în public: semințele, fumatul, șaorma, cafeaua la pahar/înghețata în tramvaie etc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare