HomeSocialAlege un vin franțuzesc românește

Alege un vin franțuzesc românește

Orice bărbat român ajunge să fie pus în situația de a alege un vin din ditamai raftul de la hipermarket.

Sunt momentele din viață în care nu e indicat să împarți o bere cu iubita de serviciu. Știu că ai vin la vrac acasă, adus de părinți, dar pentru domnișoare aparențele sunt importante. Ai nevoie de o sticlă din aia șmecheră, ca în filme. Alegerea este o sarcină importantă. Pentru femeia în căutare de argumente vinul pe care îl alegi poate transmite mai multe informații și decât părul de la subraț. Însă nu este o sarcină deloc dificilă, trebuie doar să îți asculți instinctul. Studiile de marketing știu deja ce alegere vei face, iar producătorii ți-au ambalat produsul astfel încât tu și prietena ta să fiți mulțumiți.

Culoarea e primul și cel mai la îndemână factor după care să te uiți. Ești bărbat tânăr, deci neapărat roșu. Prietenii știu de ce. Oricum, nici altceva nu e de ales. Vinul alb nu te-ai abține să nu-l faci șpriț. Doar alcoolicii și părinții pun apă în vin. Vor să mai prindă puțină conversație înainte să pice cu capul pe masă. Nici de vinul rosé nu te apropia, e prea riscantă ca alegere. Nu are un marketing clar făcut în România, nimeni nu știe dacă e pentru snobi, femei, cocalari, gay sau de-alde Paleologu.

Următorul factor e prețul. Evident, nu trebuie să fie cel mai ieftin. Poate o fi vreun sat din Africa în care încă nu se știe asta, dar măcar atâta știm și noi, cetățeni europeni. Hârtia igienică cea mai ieftină zgârie curul mai rău ca Libertatea proaspăt scoasă din tipar. Nici cel mai scump nu e OK, un om echilibrat nu dă mai mult pe o sticlă de vin decât pe una de whiskey. Chiar dacă ești genul care, se știe, nu te uiți la bani, tot nu trebuie să-l iei pe cel mai scump. Numai plasme și vinuri de calitate să nu-ți iei din hipermarket. Aruncă-te în mușchiuri de vită și măsline scumpe, dar fii băiat simțit în rest.

Acum, că ai trecut de culoare și preț, vine partea cea mai grea. Trebuie să citești eticheta. Undeva în ultimele rânduri va scrie: dulce, demidulce, demisec sau sec. Dacă ai ajuns la îmbuteliat în 2010, ai citit prea mult. Aici se ia după sentimente, dulce e pentru fete, sec, pentru băieți. Orientează-te după parteneră, dacă e genul care vrea să te facă fericit, ia sec, iar dacă vrea să fie făcută fericită, ia dulce. Dacă amândoi sunteți nehotărâți, ia un demi ceva.

L-ai luat, acum important e să mergi încrezător cu vinul la domnișoară. Bea-l ca și cum nu-ți pasă ce bei. Vinul, până la urmă, nu contează, e doar pentru atmosferă, la fel de inutil ca lumânările. Dar dacă ea nu va crede mitul cu vinul roșu, e vina ta, nu a vinului.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare