HomeSocialAm un leu, da’ nu-l mai beu, îl donez...

Am un leu, da’ nu-l mai beu, îl donez la PeMePeu!

În vechime se spunea că, atunci când zeii vor să piardă un om, mai întâi îi iau minţile. Azi, fiindcă oricum e greu să mai găseşti un om în toate minţile, zeii nici nu se mai obosesc să i le ia. E suficient să-i trimită o blondă, că are ea grijă să-l pupe-n bot şi să-l piardă de tot. În cazul de faţă, ştim şi cine-i omul, şi cine-i blonda. Ceea ce nu ştim e cum se va sfârşi povestea acestei pasiuni demne de Cuza şi Sârboaica ori de Carol şi Lupoaica.

Săptămâna trecută, când preşedintele şi-a declarat sprijinul necondiţionat pentru Partidul Mişcarea Populară şi pentru mascota acestuia, Nutzi, mulţi au pus ieşirea, impardonabilă pentru un şef de stat, pe seama euforiei provocate de vederea acelei paraşute minunat desfăşurate pe cerul Patriei. Şi au sperat că gafa nu se va repeta. Dar au sperat degeaba. Ieri, prezidentul a ieşit iar la rampă tot cu gândul la vampă, declarând că abia aşteaptă să ia salariul pe luna asta ca să-l doneze pe tot – şase miişoare bătute pe muche – PeMePeului. Că-i partid tânăr, sărac şi fără zestre, cam aşa cum era mamzel Udrea când s-a-nfiinţat, prin 2000 şi-un pic, la poarta nouă a Primăriei.

Preşedintele ar fi putut să doneze banii ăştia la PPDD, că Dan Diaconescu nu mai are, sărmanul, dinţi în gură de cât a cheltuit pentru partid, ar fi putut să-i dea la PNŢ, că nici ţărăniştii nu-s milionari în dolari, i-ar fi putut da lui Mihai Neamţu, că n-are şi el o diagonală măcar, să-şi asorteze la cămaşă. Dar nu, nu şi nu: i-a dăruit PMP-ului, care, după ce că n-are bani de campanie, n-are afişaj, n-are spoturi, a rămas acum şi fără pui la grill, deci cu ce vreţi să umple maţul alegătorului? Mai lipsea să ne spună că şi-a donat salariul de mila doamnei Udrea, fiindcă umblă, biata de ea, cu ciorapii remaiaţi în pantofii Louboutin şi cu sacoşa de rafie în geanta Vouitton, doar-doar o nimeri vreo promoţie ori nişte reduceri de preţ prin drumurile ei electorale.

Apoi, într-o nouă ieşire care i-a făcut pe mucaliţi să se-ntrebe ce fumează preşedintele când nu bea, Băsescu a reluat aria de acum câteva zile: Elena Udrea ar fi un excelent preşedinte pentru România şi el, personal, şi-ar pune votul în urnă pentru ea. Ce mai contează că, pentru milioane de români, Udrea este, alături de Ponta, simbolul parvenitismului, al aroganţei, al suficienţei fudule, că este un Dinu Păturică în fustă de firmă? Ce mai contează că Duduia e, precum împăratul din poveste, cu totul goală de conţinut, chiar şi când se-mbracă de mii de coco de la Prada?

Băsescu o vede pe dna U.E. (Udrea Elena) strălucind în purpură, ca o împărăteasă din Bizanţ – ceea n-ar fi greu de imaginat, dacă ne gândim că şi Teodora tot din circ a pornit, ca s-ajungă ditamai nevasta de băsileu. În ochii lui, orbiţi de poleiala de staniol chinezesc în care prima paraşutistă a ţării s-a drapat, U.E. e cel mai de seamă politician din România. E urmaşa lui incontestabilă la tronul Dreptei şi posedă „calităţi morale spre a fi preşedinte”. N-am înţeles dacă traficul cu bileţele roz, organizarea de gale pe ochi frumoşi sau umblatul din PNL în PDL şi din PDL în PMP se înscriu tot la calităţi morale sau intră la „alte aptitudini”.

Deşi a făcut şi lucruri bune pentru România – şi în primul rând a redat încrederea în justiţie – Traian Băsescu dărâmă şiştarul pe final de mandat, vârându-ne pe gât o blondă ale cărei singure calităţi nu par cele morale, ci mai curând cele orale – în sensul că e bună de gură şi te face din vorbe, nesimţiţilor care v-aţi gândit la prostii. Ceea ce el nu pare să înţeleagă e că votanţii Dreptei au înghiţit multe broaşte până acum – pe Câmpeanu, pe Tăriceanu, pe Berceanu – doar ca să nu vadă Stânga la putere.

Dar blonde n-au înghiţit şi nici nu cred că sunt dispuşi să înghită. Tare mi-e teamă că, tot insistând să unifice Dreapta sub jupoanele doamnei Udrea, preşedintele va realiza abia în decembrie, după ce partida va fi definitiv pierdută, gafa istorică pe care a comis-o şi va exclama, într-o bună tradiţie: „U.E., ţi-am zis!”. Dar atunci va fi prea târziu.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare