Analiză de meserie: vânzător de bilete de metrou

de Magda Mihăilă , 20 mai 2016
Credit foto: www.danbrumar.ro

Sunt meserii care îmi provoacă uimire și neînțelegere. Ce îi aduce pe oameni acolo? Oare sunt fericiți? Azi voi încerca să ghicesc de unde vin cei care vând bilete la metrou.

De cele mai multe ori e vorba de ele. Niște doamne respectabile, nepoatele lui Dracula. Urăsc lumina și căldura, așa că aleg să stea cât timp e soarele pe cer într-o cutie cu geamuri sub pământ. Ca și Dracula, sunt nemuritoare, dar nu se hrănesc cu sânge. Forța lor vitală este curentul. Fiecare tren care intra în stație le prelungește viața.

Și acum, gândește-te la asta: de ce s-ar chinui o doamnă nemuritoare să îți ofere un serviciu decent? Are toată viața la dispoziție ca să-ți dea ție un bilet, dar trăiește drama fiecărui nemuritor aflat pe pământ: toate prietenele ei vor muri în curând. Așa că profită de fiecare moment ca să vorbească cu ele la telefon.

De asta și pun mutra aia acră când te apropii și ceri “o cartelă de 10”. Gândește-te de două ori: ce e mai important, să ajungi la timp la birou, sau să afle ea cât orez se pune în umplutura de sarmale? Te deranjează că își face unghiile și n-are cum să-ți dea rest? Te-ai gandit că are timp să încerce TOATE culorile de ojă din univers și asta nu e o muncă ușoară?

Data viitoare când îți cumperi o cartelă, nu uita să te gândești, înainte să te apropii de ghișeu: oare am mâncat usturoi azi? Dacă răspusul e da, mai bine mergi pe jos. Doar nu vrei să ajungem să luăm cartele de la automate, ca niște zombie occidentali.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+