Antena 3 a dat din nou cu mucii-n fasole

de Radu Uszkai , 08 august 2013

Da, știu, bănuiesc că v-ați săturat să citiți chestii despre Antena 3, cam la fel de mult cât m-am săturat să scriu și eu despre apendicele cu portavoce al lui Dan Voiculescu. Dar nu, de data aceasta nu mai e vorba despre ‘‘vuvuzele”, Mirci ori doar pupincurism, ci despre ceva mai serios: despre cum poți să o sfeclești la modul grav într-o emisiune despre pogromul de la Iași din 1941.

Desigur, Antena 3, cel mai urmărit canal de știri de la noi și, după cum se laudă ei, singurul post afiliat CNN (ca și cum CNN ar fi mare sculă pe basculă, dar asta e o altă discuție), nu e la prima reușită de acest fel. Acum un an i-au folosit pe bolnavii de cancer pentru a arăta cât de ticălos e regimul Băsescu, deși cuplul Ponta și casnica Antonescu n-au fost mai breji. Acum a venit vremea să-i folosească pe evrei în lupta cu același regim (?!?) Băsescu și cu Monica Macovei (?!).

Invitați în această marți seara (unde altundeva decât la Sinteza zilei) au fost ministrul (in)culturii Daniel Brabu (cel care n-a mișcat vreun deget pentru ce s-a întâmplat cu Hala Matache ori Roșia Montană), portavocea de la Universitate, Claudiu Crăciun, și Iancu Țucărman, unul dintre supraviețuitorii pogromului de la Iași. Pe de-o parte, nu-i rău că asemenea emisiuni ne aduc aminte despre ce s-a întâmplat acum doar 72 de ani. Nu doar comuniștii au avut specimene ca Vișinescu, ci și extrema dreaptă de la noi.

Pe de altă parte, atunci când și în asemenea emisiuni auzi numele lui Macovei ori Băsescu, nu te poți gândi decât la două lucruri: fie ți-a pus cineva ceva în apa plata, fie ăștia trăiesc într-o realitate paralelă.

De fapt, emisiunea n-a fost despre suferința evreilor ci despre cât de “nașpa” sunt dictatorul Băsescu și procuroarea Macovei. De ce e nasol Băsescu? Păi pentru că a zis că și el ar fi dat ordinul de trecere al Prutului și pentru că l-a beștelit pe Regele Mihai, deci Băsescu e fan Antonescu, deci e de acord cu pogromul. Nimeni nu zice că cel care va ieși în sfârșit la pensie la anul nu are decât doi neuroni și ăia tot timpul în vacanța, mai ales după declarațiile despre Antonescu, dar ce treabă are el cu evreii? Iar păcatul Monicăi Macovei a fost, din nou, acela că pe vremea lui Ceașcă era procuror, deși n-avea nicio treabă cu pogromul.

Mai rămânea, la o adică, să se ia de Elena Udrea că pozează cu cracii la vedere pe plajă în 2013, în vreme ce evreii sufereau în 1941, și ar fi făcut treaba oablă.

 PS: Apropo, pe domnul Șova îl mai chemați la emisiuni? Sunt curios ce părere are și el despre pogromul de la Iași.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+