HomeSocialAnticipăpate

Anticipăpate

Zice strada că vrea anticipate și zice Iohannis că vrea să stea de vorbă cu reprezentanții acesteia în momentul în care cei 50 – 70 de mii de cetățeni vor hotărî până vineri care sunt cei 10 – 15 reprezentanţi. Așadar, o luăm constituțional, coane Fănică. Nu există nicio șansă de anticipate parlamentare, indiferent cât își vor frânge mânuțele a prefăcută jale cei doi co-președinți ai PNL Vasile și Bleaga. Pentru a se ajunge la anticipate trebuie ca, pe lângă căderea Guvernului (ceea ce s-a produs prin presiunea străzii), să existe și minim două nominalizări de prim-ministru respinse de Parlament și, colac peste pupază, dizolvarea efectivă a Parlamentului de către Klaus Iohannis.

Faptul că demisionează așa-zisa Opoziție din Parlament nu are niciun efect. Puterea deţine cvorum în plen și nu este obligată să demisioneze – eventual solicită alegeri parlamentare parțiale pe colegiile vacantate. Plus că nimeni nu are tupeul să plece din Parlament în an electoral.

Să ridice mâna cine crede că parlamentarii aflați la final de mandat, cu criza în coaste și cu teama că nu mai apucă niciun mandat, se vor cere/trimite singuri acasă, trântind cele două propuneri de prim ministru. Să ridice mâna cine crede că Iohannis nu are pe nimeni în spate (altul decât Mihalache) care să-i explice că nu-i cazul să pericliteze firava situație politico-economică a României.

Să ridice mâna cine crede că protestele n-au devenit deja prea “spontane” din a doua zi – cu toți crăciunii, unițisalivămii și stegarii daci la portavoce. Când "strada" a început să zică în prima zi ceva și despre "alegeri anticipate", sistemul ticăloșit a realizat că s-ar putea să fie măturat complet și s-a mobilizat să-i facă pe Ponta, Oprea și Popescu Piedone să-și dea demisia. "Alegeri anticipate" a fost declanșatorul, exact ca și acel "fără comuniști" din 22 decembrie 1989. Atunci au apărut "teroriștii", acum au apărut preluatorii profesioniști de manifestații. Sistemul știe să supraviețuiască, să se adapteze. Dacă privim cu atenție la cum se desfășoară din a doua zi de manifestații operatiunea “Jos toată lumea”, observăm că operațiunea “societății civile” a rămas fără obiect: Ponta și cei vizați de valul inițial de indignare cinstită au demisionat.

Însă focul se controlează foarte bine prin foc. Dai foc în alte părți, să nu mai aibă ce consuma focul inițial. Acesta este scopul apariției în teren a manifestanților de profesie (unițisalivăm, dogarii, galeriile de fotbal), acesta este scopul “invitației” adresate de către Iohannis „societății civile” și „străzii”. Deja Dogaru s-a cerut să reprezinte societatea civilă la convorbirile de la Cotroceni. Aștept să se înmungească și Pippidi la audiență.

Realizați că întreaga dimensiune “civilă” și “morală” a acțiunii este compromisă.

Este cert că există grupuri de asalt mediatic care vor să dea impresia că țara e în flăcări. Acestea au limita lor și ea a fost deja atinsă – chiar se întoarce împotriva întregii clase politice actuale, făcând loc unor “alternative”.

Numai că de unde să o scoatem noi la iveală pe Albă-ca-zăpada a politicii ce va să vie?

Ne-am cam lămurit: toată clasa politică este incapabilă și niciun politician vizibil acum nu este mai breaz decât altul. Apele s-au tulburat – și, nici Opoziția, nici Puterea, nu au a se bucura de faptul că sunt băgate în aceeași oală: Opoziția nu este văzută ca alternativă, Puterii nu i se mulțumește pentru că “a scos țara din criză” de nu mai prididesc laptele și mierea să curgă pe străzi. În asemenea ape politice tulburi, Iohannis nu are nicio abilitate de a pescui. Deși, din punct de vedere constituțional, are în mână și undița, și momeala necesare declanșării și soluționării unei eventuale “crize” politice. Numai oăule-i lipsesc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare