HomeSocialArbeit macht cry

Arbeit macht cry

Sătul de mitici, Caragiale s-a exilat la Berlin. Îngrețoșat de aceiași mitici, Arghezi se plângea că n-avem și noi nemții noștri. Ei, uite că ne-am procopsit, după lupte seculare care au durat fix două tururi de scrutin, cu un neamț. Dar, ghinion: neamțul nostru nu-i ca nemții lor. Fiindcă nemții ăia adevărați muncesc de le sare berea prin pori, în vreme ce neamțul nostru, de când l-am săltat, fără voia și știința lui, taman sus, în Dealul Cotrocenilor, cu munca nu prea s-a omorât.

Ba a fost prin insule exotice, ba pe la felurite sindrofii, ba pe la târguri de carte, să arate că d-aia nu vorbește, fiindcă toate cuvintele le-a scris și nu mai are nimic de scos pe gură. Înțeleg că Prima Doamnă are multe toalete de etalat și doi genunchi frumoși de baschetbalistă, de arătat prostimii, dar totuși, mă așteptam ca un neamț să muncească nemțește, nu să se distreze românește.

Pe alții, munca îi făcea liberi. Pe domnul președinte Iohannis îl face, bag seama, doar să plângă și de-aia nu mai știe cum să scape de ea. Am crezut că alegem un neamț care tace și face. Or, neamțul nostru tace și… tace. Și asta în timp ce Ponta și banda lui de spărgători de case românești fură la drumul mare din salarul muncitorilor, ca să umfle mațul putorilor, taie și spânzură în țara asta, ațâță japciii de la Fisc pe bietul contribuabil, sufocat de taxe și impozite, care nici să-și dea foc nu mai poate, că a crescut acciza la benzină și riscă să-și lase familia cu datorii.

Parlamentarii nu se lasă nici ei mai prejos: dacă Ponta dă în cap românilor, ei violează cu sârg Justiția, într-un gangbang cu 588 de deputați și senatori, care ar fi putut-o face și pe Alina Plugaru să saliveze de invidie. Nu mai târziu de marțea asta, ei au mai dat o mxxe cu strigături justiției și, implicit, românilor cinstiți, scoțându-l pe Șova din ghearele DNA. Și Iohannis ce-a făcut? Ah, mein Gott, Iohannis o fost atât de indignat încât n-a mai pus pe Facebook poze cu copii și pisici, ci a scris o postare călâie, din care rezultă că nu prea e ok ce fac jartelele de parlamentari. Și atât.

Ca după aia, extenuat de atâta bătut în taste, să se suie în mașina prezidențială și să plece, în zgomot de nino-nino, cu coloana prezidențială, spre reședința prezidențială de la Neptun. Fiind foarte cald, probabil că n-a mai dat cu paltonul de portieră, dar nu m-ar mira să aflu că a fript un șlap în oglinda față-dreapta, de ciudă că i-au uitat sepepiștii slipul prezidențial la București.

Cu alte cuvinte, în loc să se ia la trântă cu derbedeii din Parlament, în loc să le bage mâna-n gușă, să-i umfle și să-i întrebe ”Ce poftești, musiu?”, Iohnnis se gândește deja la vacanța de vară. Ce fain o să zacă el, tolănit pe șezlong, lângă Prima Doamnă, ca doi pescăruși, pe plaja de la Neptun, un loc fără verdeață, ce-i drept, dar din care au dispărut toate întristarea, și suferința, și toate grijile țării. Și uite-așa o să ne trezim noi, naivii care au votat pentru România lucrului bine făcut, că avem parte, de fapt, doar de o Românie a lucrului bine zăcut.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare