Arheologi: Scheleții descoperiți pe șantierul deschis la Universitatea din București erau din dulapul rectorului Marian Preda

de Laurenţiu Muşoiu , 17 ianuarie 2023
Arheologi: Scheleții descoperiți pe șantierul deschis la Universitatea din București erau din dulapul rectorului Marian Preda

O echipă de arheologi care investighează șantierul deschis pentru reabilitarea și consolidarea sediului Universității din București, de pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, au descoperit mai mulți scheleți din dulapul rectorului Marian Preda.

Specialiștii susțin că scheleții erau ținuți departe de ochii publicului de foarte multă vreme, urmând să fie scoși la lumina zilei abia după ce noua lege a învățământului superior, scrisă de Preda cu mâinile lui Sorin Cîmpeanu, va da liber la rectori pe viață.

Trei dintre scheleții din dulapul actualului rector al Universității din București se aflau la limita de plutire, ca într-un pahar cu whisky turnat responsabil, așa cum l-a învățat pe Marian Preda chiar fostul său dirijor, actualmente, europarlamentar, Traian Băsescu.

Echipa de arheologi a dat asigurări că scheleții din dulapul lui Marian Preda vor fi reîngropați la temelia Universității, cel puțin până după alegerile pentru funcția de rector al instituției de învățământ superior de stat, programate pentru acest an.

Arheologii au precizat că acesta a fost acordul semnat de Preda cu constructorul care se occupă de consolidarea clădirii-monument.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+