HomeSocialAșa-i românu’, violator!

Așa-i românu’, violator!

Mai demult, că feministele și feminiștii de la noi sunt mai preocupaţi să taxeze glumele noastre inocente, decât să lupte împotriva misoginismului endemic de la nivelul societății noastre multilateral nedezvoltate.

Iată că de data asta o să mă alătur mulțimii de domni și doamne revoltați de felul în care este tratată femeia în țara noastră cea creștină și conservatoare. Protestele feministelor din ultima vreme au vizat legea medierii, în care, se tot vehicula în spațiul public, victima era obligată să se întâlnească înainte de orice acțiune penală sau proces cu agresorul, ca să se încerce „medierea” conflictului. Între timp am citit și eu legea și am văzut că victima NU e obligată să se vadă cu gibonul care a decis că are voie să-și înfigă salamul unde are el chef. Asta face legea promovată de Alina Gorghiu mai puțin tâmpită, dar nu cu mult.

Vedeți, dragi cititori, chiar dacă victima nu e forțată să se întâlnească la un Cico cu violatorul și avocații lui, tot trebuie să se ducă la o ședință „de informare” asupra „avantajelor medierii”. Că exact de asta are nevoie un om care tocmai a trecut printr-o traumă sinistră: să se deplaseze pentru o discuție cu un gigel care să-i spună ce bine ar face dacă ar încerca să-și rezolve conflictul pe cale amiabilă. Nu puteți să-i dați un mail, gen? Nu, că nu mai puteți să luați bani aiurea de la stat.

Mai mult, dacă medierea are loc cu succes, agresorul poate fi absolvit de răspunderea penală. Să tot violezi, frate! Eu înțeleg că vrem să evităm situațiile în care un om e acuzat aiurea-n tramvai de viol. Însă, în practică, în societatea noastră în care bătutul femeii e văzut ca rupt din rai, iar o bucătărie curată este maximul de realizare-n viață la care pot spera multe dintre doamnele de la noi, cel mai probabil, legea asta se va lăsa cu violatori care scapă liberi dacă au destui bani sau dacă victima poate fi intimidată cu succes. Ăsta e adevărul, fie că ne place sau nu. Imaginați-vă un interlop cu bani care crede că are drept de prima, a doua și a treia noctis cu mai toate femeile și nu numai din jur. Cu destui bani, poți să-ți cumperi libertatea, cum ziceau cei din spatele protestului.

Apropo, să nu uităm că și bărbații pot fi victime ale violului – găuri se găsesc peste tot pe ființa umană, iar dacă nu-s îndeajuns, există demenți care sunt capabili să facă e câteva noi, ca-n bancul ăla tembel cu Tarzan. Ideal ar fi ca victima să-și poată alege felul în care este despăgubită de agresor, dar, indiferent de câți bani și ce fel de scuze-și cere obsedatul, fapta lui ar trebui să atragă răspunderea penală. Adică și bani, și pârnaie. Cum ar trebui să se întâmple și când furi, lovești pe cineva sau omori. Din păcate, la noi, vorba CTP-ului, violul e „juma’ de infracțiune”, ceva ce s-a întâmplat cel mai probabil din cauza victimei, care fie se îmbrăcase prea sexy, fie se plimba pe unde nu trebuie. Asta ca să nu mai faceți mișto de India, nici ai noștri nu-s mai breji.

Băieții deștepți cu legea medierii (apropo, de fapt, nu-i vorba de femei, victime sau justiție, treaba asta cu medierea e doar încă un mod prin care niște șmecheri să sugă bani de la stat sub pretextul bunelor intenții) au amânat cu un an prevederea cu violul. Nu-i bine să ai scandal când te pregătești să dai încă o țeapă contribuabilului mioritic!

 

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare