HomeSocialD'ale cetateanuluiAutobuzele din Capitală funcționează pe bază de pensionari

Autobuzele din Capitală funcționează pe bază de pensionari

Nu aș vrea să vorbesc în numele colegilor mei, și asta nu pentru că mi-ar fi teamă că-mi vor pune laxative în cafea, însă eu unul am căpătat o adevărată fobie față de pensionari. De vină sunt exclusiv călătoriile cu tramvaiele, autobuzele, troleibuzele, obuzele și orice altfel de "buze" aflate în serviciul RATB.

Cine n-are bătrâni… e un om fericit. Cum, de altfel, sunt și eu vara, când vin la munci ca un hipster. Pe bicicletă. Mulți dintre voi știu asta deja pentru că nu de puține ori mi-au urat cu căldură oase rupte și plămâni plini de noxe. Ei bine, vara e în regulă căci nu mă întâlnesc cu pensionarii de pe RATB. Restul anului și cu precădere iarna, când mai dă câte o zăpadă, ca acum, de pildă, dezvolt o astenie la pensionari. În fiecare zi, la orice oră, fix aceiași pensionari se duc cine știe unde cu tramvaiul, autobuzul etc. Am ajuns să fiu obsedat. Mă macină o curiozitate d-asta bolnăvicioasă, vreau să știu unde se duc toți boșorogii ăștia. Dacă  voi știți chiar vă rog să-mi dați un email. Adică, n-au treabă acasă? Nu se pot plimba pe jos, într-un parc, ceva? La vârsta lor nu e recomandat să facă cât mai multă mișcare? Mijloacele RATB sunt 90% pline cu pensionari! Și nu m-ar deranja așa tare dacă nu ar fi incredibil de proști și de nesimțiți. Se aruncă pe locuri, pentru că pensionarul de RATB are locul lui prestabilit, fac politică și în general se plâng că viața e grea și are multe aspecte, că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, iar tineretul se prostituează și n-are cine să le plătească pensiile. Ajungi în locul în care tu chiar ai o treaba deja plin de draci. La fel și în drumul spre casă.

Toată dubioșenia asta cu pensionarii de pe RATB m-a făcut să mă gândesc serios dacă nu cumva suntem fără să știm martorii unei conspirații incredibile la nivelul  mijloacelor de transport în comun din Capitală: autovehiculele RATB funcționează numai pe bază de pensionari! Fără pensionari nu pleacă de pe loc. Fără pensionari nu am avea RATB. Ați văzut voi autobuze goale, fără pensionari? De ce oare stau autobuzele, troileibuzele, tramvaiele goale la capăt minute în șir fără să plece? Pentru că nu sunt suficienți pensionari în stații! De asemenea, de ce au pensionarii gratuitate pe RATB? De ce toate stațiile RATB trebuie să fie pe lângă o piață frecventată de pensionari? Bucureșteni, treziți-vă, vi se pregătește ceva!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare