HomeSocialAvem şi noi nemţii noştri

Avem şi noi nemţii noştri

Când vine vorba de nemţi, românii au un mare talent de a linge unde-au scuipat şi viţăvercea. După ce l-au înjurat pe Carol I şi au pus-o şi de-o efemeră republică la Ploieşti, miticii şi-au dat seama că, de fapt, riga nemţească e bună şi i-au făcut statuie. După ce i-au cântat în strună lui Hitler şi şi-au luat Basarabia înapoi, românaşii noştri s-au întors, tot ca la Ploieşti, cu faţa la noul duşman, fără să-şi mai dea seama că au rămas cu curu’ descoperit în faţa noilor aliaţi, ruşii.

Ceva similar s-a întâmplat şi cu Iohannis. Toţi ăia care până mai ieri îl trecuseră Dunărea până-n munţii Pădurea Neagră, de cât l-au spurcat cu jigniri, acum şi-au dat seama că sunt filogermani, că le plac crenvurştii şi berea bavareză, că nici n-am avut noi preşedinte aşa bun vreodată. Stelică Tănase şi-a adus, brusc, aminte, că în campanie, un tontălău din subordine i-a făcut reclamă mascată lui Ponta şi a promis măsuri dure contra lingăului.

Gâdea a dat-o cotită, ridicându-l în slăvi pe noul preşedinte fiindcă s-a întâlnit cu alt neamţ celebru, Regele Mihai. Consiliul pentru Combaterea Discriminării şi-a amintit şi el că panarama de Firea l-a jignit pe Iohannis, pe motiv că n-are copii. NeFe Daniel a făcut o pasiune bruscă pentru neamţul luteran şi mâine-poimâine vezi că-l bagă în calendarul ortodox, ca Santa Klaus, eventual pe 22 decembrie, când începe mandatul noului şef de stat. Până şi revoluţionarul de operetă Radu Mazăre a descoperit că are nu numai uniformă, ci şi mătuşă nemţoaică, ba şi-a tras şi o mustăcioară şi o freză „a la Adolf”, doar-doar o părea şi el olecuţă arian de Mamaia.

Mai rămâne să aflăm că şi Ponta e, de fapt, un mare admirator al preşedintelui, pentru care va scrie un poem titanic, intitulat „Faust”, copiindu-l, literă cu literă, după un tip mai puţin cunoscut prin România, unu’ Goethe şi chiar putem fi cu toţii mândri că suntem nemţi.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare