HomeSocialD'ale cetateanuluiBAC fără supraveghere video, din cauza liceenelor ce se...

BAC fără supraveghere video, din cauza liceenelor ce se dezbrăcau în fața camerelor, din obișnuință!

Anul acesta, examenul de Bacalaureat va aduce cu el o serie de modificări, multe dintre ele menite să susțină procentul de promovare cât mai ridicat în condițiile în care pandemia a închis școlile luni de zile, privându-i, astfel, pe elevi de mediul lor educațional propice instruirii.

Din fericire pentru cei care au dorit să rupă cărțile în sala de clasă dar nu au fost lăsați de coronavirus, Monica Anisie este omul care le trebuie și ea a făcut tot posibilul ca Bacul să nu mai fie o sperietoare pentru liceeni în această perioadă. Călăuzindu-se după cunoscuta zicală politicianistă dâmbovițeană ”În ghiozdanul fiecărui liceean se află lucrarea plagiată de doctorat”, conducerea Ministerului Educației a anunțat o serie de măsuri menite a elimina tracul și stresul elevilor.

Astfel, se pare că anul acesta se va renunțat, în sfârșit, la camerele de supraveghere video, care au adus atâtea necazuri profesorilor și liceenilor.

”Nu facem asta, așa cum greșit s-ar putea crede, ca să le poată dicta profesorii subiectele elevilor, ci din alte motive, etice chiar. Poate că nu știți, dar în anii trecuți am avut numeroase situații în care eleve de clasa a douasprezecea care dădeau examenul de bacalaureat au început, la vederea camerei video, să se dezbrace cu mișcări languroase. Ele lucrau, în timpul liber – adică atunci când nu mergeau prin cluburi și baruri, că la liceu oricum nu veneau – pe video-chat și nu-i de mirare că au confundat lucrurile. Din instinct și nefiind obișnuite cu liceul, cum au văzut camera video, cum au început să-și dea sutienul jos, stârnind rumoare în sala de curs. Vă imaginați așadar că, pe acest fond, examenul nu s-a mai putut desfășura în bune condiții. Așa că, spre a evita situații similare de acest gen am decis să scoatem de tot camerele video din sălile de examen”, ne-au precizat surse din cadrul Ministerului.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare