HomeSocialBACALAUREAT 2013. Vezi aici cât de prost ești

BACALAUREAT 2013. Vezi aici cât de prost ești

S-a mai terminat un bacalaureat. A avut de toate, femei cu bani la sutien, profesori de religie care strâng bani (nimic anormal aici), dube de poliție. Procentul de promovare mă lasă rece. Putea să fie și 300% ca la votul din Teleorman, putea să fie și -100%. Ce mă șochează pe mine e cum poți să fii atât de prost. Mă uitam pe notele de pe edu.ro și erau note de 1,60 la română. În condițiile în care aveai de alcătuit o propoziție în care să folosești cuvântul “umăr”, sinonime pentru niște cuvinte banale, să argumentezi că X spune Y ș.a. La geografie trebuia să arăți niște țări pe o hartă și treburi d-astea de cel mult ConQuiztador. Adică nici măcar de-un 3-4 nu poți să faci? “Scuipam seminte cu băieții și apoi a venit Vasilica cu care am făcut un umeri-craci.” Simplu.

Nu reușesc să înțeleg de ce e așa mare bai că indivizi d-ăștia copiază la bac. Marea problemă e cum barba lui Burebista au terminat ăștia 12 clase. În pana mea, nu știu să citească și să scrie. Probabil nici nu știau ce-i ăla sinonim la fel cum Vanghelie nu știa ce e aia “a conjuga” verbul a fi. După ce a început Margarină Turcescu să-l conjuge, a înțeles și Vanghelie ce trebuia să facă. Dacă aș fi supraveghetor, aș face în felul următor. Le-aș lua telefoanele, cărțile, tot ce ar putea fi folosit pentru copiat și apoi i-aș lăsa să copieze unii de la alții. Și apoi m-aș distra.

Eu am dat bacul în generația care l-a făcut pe Ilie Moromete intelectual. Bine, aici e de vină mama lui Badea care a zis că Moromete e țăranul intelectual. Numai că mama lui Badea a folosit expresia aia la figurat. Prost, dar la figurat. În sala de examen am fost singurul care a scris de Ștefan Gheorghidiu, intelectualul lesbian și frustrat, în timp ce restul copiau unii de la alții, scriind de Moromete și Ion! Hai că Moromete era un țăran inteligent, dar Ion? Firește, s-a lăsat cu plânsete la afișarea rezultatelor. Ca să copiezi trebuie, în primul rând, să nu fii prost! De pildă, în liceu mai copiam și eu ca tot omul. Cine zice că n-a copiat niciodată are și acum coșuri! Dar când vedeam că ăla de lângă mine scrie că Bătălia de la Rovine a avut loc în 1935, Vf. Moldoveanu are 4.452 m sau dă-te în plm nu mai te uita la mine în foaie, îi dădeam una după ceafă. Ăștia nu sunt în stare să copieze pentru că nu au cunoștințe generale de bază cu care să verifice ce copiază. Eu nu cred că e de vină decât sistemul. Sunt și mulți proști. Ca să copiezi eficient îți trebuie un minimum de inteligență. Cel puțin cât să-ți dai seama că ăla de la care copiezi e și mai prost decât tine.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare