Banatu-i fruncea. Fruncea lui Cârpaci

de Iulian Tudor , 20 noiembrie 2013
Niște Cârpaci

N-am pomenit om mai plin de el ca bănățeanul, mai ales ăla din Timișoara și, în special, în relația lui cu miticul (cu accent pe al doilea „i”). Am fost și eu la Timișoara și n-am găsit nimic deosebit acolo – un oraș de provincie destul de mic și de banal, câteva cârciumi ok, câteva gagici mișto și cam atât. Ca o părere personală, Cluj-Napoca, Alba Iulia și Deva sunt mult peste TM la capitolul fete dichisite. Să nu mai zic că cele mai simpatice timișorence locuiesc, oricum, la București.

Am mers destul pe străzile timișorenilor și m-am lovit, mai degrabă, de țigănie și de câini comunitari, și nu de civilizație occidentală. Da, mă, bănățene, și la tine acasă e exact ca la miticii pe care-i disprețuiești atât de mult. Ba nu, e chiar mai rău. Cam tot orașul tău și toate clădirile istorice cu care te lauzi pe forumuri au fost luate de țiganii din clanul Cărpaci, iar tu, civilizatule, nu faci altceva decât să stai pe net și să fii grețos cu miticii și cu moldovenii care ți-au invadat Occidentul din bătătură.

Să n-o mai lungesc. Dacă nu gonești cârpacii din clădirile tale istorice, ești mai mitic și mai moldovean decât bucureștenii și vasluienii! Până atunci, fii civilizat și ține-ți gura!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+