HomeSocialBlonda de la Minister

Blonda de la Minister

Am crezut că-i o glumă. Nu genul ăla care te-ar face să râzi terapeutic, cu gura până la urechi. Nici măcar genul simpatic şi inofensiv de care ai putea trage ca de o gumă. Ci una ce te face să te strâmbi consistent, de parcă cineva ţi-ar fi mânjit clanţa uşii. Pe scurt, o glumă proastă.

Şi totuşi, nefiind 1 aprilie, se pare că numirea Danei Săvuică în funcţia de consilier pe probleme de comunicare al ministrului delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, este ireal de adevărată.

Indiferent cât te-ar fi călit traiul în România, tot n-ai cum să primeşti chestia asta altfel decât în plin plex. Să lăsam, însă, deoparte discursurile cu filon de tragedie antică în care ne întrebăm de o veşnicie de ce astfel de posturi nu sunt niciodată ocupate de oamenii cu învăţătură şi specializare. Promovarea nonvalorilor în orice domeniu pentru preţul corect este o trăsătură definitorie a tuturor ţărilor de o condiţie democrată modestă şi de-o sărăcie din ce în ce mai lucie. Cu asta ne-am obişnuit deja şi nici nu părem să mai găsim în noi vreun resort viabil care să ne smulgă vreo reacţie mai acătării decât mormăitul mioritic în barbă.

Oricât m-aş strădui să descriu personajul Maria Grapini, trebuie să mă recunosc înfrântă. O face mult mai bine chiar doamna ministru, prin postările de zi cu zi pe Facebook , atât de comentate în ultimul timp. Sentimentul pe care îl ai după ce le citeşti este acela c-ai intrat în (meno)pauză cerebrală.

Că doamna are nevoie de ajutor ( oricum, nu mai mult decât avem noi cu ea ca ministru) este clar. Însă, nu înţeleg cum o ajută Dana Săvuică în toată povestea asta. De sfaturi vestimentare nu poate fi vorba, doamna Grapini rămâne adepta stilului APACA şi a deux-piece-urilor din ştofă de odinioară. Singura poziţie în care a comunicat Dana cu naţiunea (ce-i drept, notabil, după cum spun unii şi, mai rar, unele) a fost cea la orizontală, de pe paginile unei reviste pentru bărbaţi; ori, doamna ministru este în etate ( mă scuzaţi, cel puţin aşa pare ), cu nepot mic pe pagina de FB. Fosta e fată de ambasador, se ştie, dar mă aştept ca ministresa să fi învăţat până azi cum se folosesc tacâmurile pe la recepţiile oficiale. Va începe să îi corecteze postările pe site-urile de socializare, îşi va decolta silicoanele şi picioarele ca să abată atenţia poporului de la problemele spinoase, de vreme ce ale doamnei Grapini nu mai interesează pe nimeni? Mediul respectiv de afaceri, IMM-uri şi Turism, aşa fantomatic şi inutil cum e el, nu se jenează măcar un pic de noua situaţie. Adică, vă rog să îmi iertaţi starea profundă de perplexitate, dar despre ce naiba vorbim aici??

Am să închei cu un citat al unei autoare care se pare că a avut un impact nimicitor asupra doamnei noastre ministru, din câte am văzut pe pagina domniei sale.

“Înfrânt se simte orice om când îşi vede mecanismul existenţial demontat şi azvârlit într-un vraf de piese care, detaşate de complicatul lor ansamblu, devin nişte jalnice rotiţe, şuruburi şi piuliţe, pe care nu mai dai nici două parale”. Şi asta este exact ceea ce simt uitându-mă la cele două blonde.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare