HomeSocialBritanicii o bagă pe Mânecă

Britanicii o bagă pe Mânecă

Ministrul (Ne)Muncii, Mariana Câmpeanu, face ce face orice bun român care nu are altceva (mai bun) de lucrat: o mustrare la adresa celor care trebăluiesc la ei prin ogradă, în loc să stea la o şuetă în poartă. Aşa că le administrează prea conservatorilor britanici învăţătura să nu mai fie scorţoşi cu imigranţii români, pe care ar trebui să-i felicite că acceptă locurile de muncă neagreate de insulari. Şi se arată convinsă că românii ajunşi acolo nu o fac pentru ajutoare sociale, ci numai din dorinţa de a pune umărul la creşterea PIB-ului britanic.

E adevărat că multe din muncile prestate de unii români nu sunt nici măcar cunoscute băştinaşilor, nicidecum să le mai şi includă în nomenclator. Menţionăm, printre altele, colecţionarea monedelor din cabinele telefonice, probarea manuală a cusăturilor buzunarelor, recuperarea portofelelor din genţi sau anatomia predată de profesoarele românce la preţuri cu adevărat populare. Doamna Câmpeanu se declară dezamăgită de atitudinea xenofobă crescândă în Regat; aşa ceva fiind “inacceptabil” în secolul al XXI-lea şi într-o ţară ce ar face bine să fie recunoscătoare pentru contribuţia cetăţenilor străini la dezvoltarea ei.

Românii acoperă deficite în domenii-cheie britanice, cum ar fi profesiunile de infirmieri şi asistenţi sociali. O anunţăm pe dna Ministru că nu pe acei reprezentanţi ai noştri sunt supăraţi indigenii, ci pe creatorii de deficite cu pontoarca, iuţeala degetelor şi cerşitul agresiv cu puradelul în braţe. Şi care, abordând în valuri malul britanic fără să se înece cu smogul, ar putea să-i scufunde Titanicul lui Cameron cu tot cu bugetul lui social de superproducţie regală.

 

Sursa foto: Mail Online

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare