HomeSocialD'ale cetateanuluiBucureștenii din Drumul Taberei vor locui la subsol, la...

Bucureștenii din Drumul Taberei vor locui la subsol, la cum își bagă Dorel cârtița în Magistrala 5

Bucureștenii din Drumul Taberei primesc una caldă și una rece. Pe de-o parte Magistrala 5 de metrou e finanțată într-o mare proporție cu fonduri europene. Comisia Europeană a aprobat recent un buget de 170 milioane de euro, pentru prima fază a proiectului, din totalul de 200 milioane de euro. Pe de altă parte, din cauza întâmplării nefericite din decembrie 2015 când un Dorel și-a băgat aiurea cârtița “Varvara”, chestiune care a dus la surparea terenului și ulterior evacuarea de urgență a locatarilor, nu e exclus ca lucrările în derulare să se lase cu incidente similare. Astfel, la felul în care e săpată noua linie de metrou, e posibil ca pe viitor oamenii din acest cartier să se trezească peste noapte că nu mai locuiesc la etaje superioare, ci la subsol.

Prin urmare, n-ar fi de mirare ca pe porțiunea de 6,7 km, suprafața pe care se va întinde magistrala 5, cetățenii Capitalei să descopere că priveliștea urbană, presărată cu copăceii măcelăriți de primărița Firea, a fost înlocuită cu una subterană. Totuși, nu-i panică, căci românul cât trăiește se adaptează. Așadar, bucureștenii din Drumul Taberei ar putea începe să practice noi hobby-uri, cum ar fi număratul râmelor și gândăceilor sau să-și exprime “artisticăreala” prin grafitti underground ori să dischisească rădăcinile puținilor copaci dintr-un București sufocat de beton. Un alt bonus ar fi răcoarea de care vor beneficia bucureștenii din această zonă în perioadele caniculare, lucru ce le va reduce substanțial costurile de investiție în aparate de aer condiționat și ventilatoare.

Cu toate acestea, agențiile imobiliare strâmbă un pic din nas la această perspectivă. Reprezentanții imobiliari spun că locuințele din Drumul Taberei se vor scălda în igrasie din cauza umidității din subteran. Acest lucru va avea un impact negativ asupra prețurilor de cumpărare sau de închiriere a apartamentelor din cartier. De aceea după decembrie 2017, termenul dat pentru finalizarea întregului proiect, brokerii își vor mări comisioanele. Și ca să arătăm iar că suntem poate singura țară din UE în care imobiliarii nu pot fi trași sub nicio formă la răspundere, contractele încheiate vor fi tot unele standard. În continuare agențiile vor fi scutite de responsabilitate în disputele dintre proprietarii păgubiți de chiriași și în neemiterea facturilor sau a bonurilor fiscale în urma tranzacțiilor. Cu acest gând se consolează în continuare agenții de pe piața imobiliară, care de 26 de ani încoace profită de lenea mare a oamenilor în postarea anunțurilor pe site-urile de profil, în purtarea convorbirilor telefonice și stabilirea unor întâlniri cu potențialii clienți.

Și deoarece România e țara tuturor posibilităților, alte vești bune apar la orizont în legătură cu Magistrala 6 de metrou, pe direcția 1 Mai – Aeroportul Otopeni. În lucrările la această linie subterană, care sunt preconizate să demareze anul viitor, vor fi incluse și niște piste pentru avioane. Iată că statul nu aruncă pe fereastră circa 1,3 miliarde de euro (costul estimat al proiectului) și oferă românilor posibilitatea să sară direct din metrou în avion. Astfel, surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat în exclusivitate că firma constructoare va crea un sistem complex, ultrafezabil în care cetățenii patriei vor fi extrași și aruncați direct din garniturile de tren în aeronave. Pe traseu vor fi construite și o serie de ghișee și scanere. Oamenii vor trebui să țină în mână pașapoartele sau buletinele, pentru ca angajații de la Otopeni să poată face în viteză check-in-ul pasagerilor. Scanerele vor fi mult mai mari decât cele existente în prezent la aeroport, pentru a putea vedea pe lângă bagaje și plombele, scheletele, tijele din oase sau plăcuțele metalice din capetele călătorilor. Totuși, paznicii din metrouri vor înmâna pasagerilor un document în care aceștia vor lua la cunoștință folosirea pe propria răspundere a acestui sistem alambicat. Și asta pentru că statul român nu vrea să piardă vremea cu mizilicuri precum eventuale procese intentate de contribuabili. Chiar dacă nu vor oferi siguranță 100%, reprezentanții ministerului promit rapiditate și un rush de adrenalină utilizatorilor. În concluzie, va fi o experiență de neuitat, mai ceva ca la montagne-russe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare