HomeSocialSanatate si alte boliBulgarii, mai deștepți ca noi: au folosit dezinfectanții Hexi-Pharma...

Bulgarii, mai deștepți ca noi: au folosit dezinfectanții Hexi-Pharma la acrit castraveții!

Scandalul declanșat de dezinfectanții distribuiți de firma Hexi-Pharma capătă proporții internaționale. După ce zeci de spitale din țară au recunoscut că foloseau aceste produse și își trimiteau, involuntar, desigur, pacienții acasă vindecați de o boală, dar cu alte trei boli cadou, iată că și bulgarii susțin că ar fi importat apa chioară vândută de Hexi-Pharma.

Doar că vecinii noștri de la sud de Dunăre s-au dovedit mult mai deștepți decât noi și nu au folosit dezinfectanții în spitale, ci în bucătărie. ”La noi, prin spitale, există tradiția ca fiecare om să ducă la sfârșitul zilei câte ceva acasă. Bolnavii duc, în general, stafilococi aurii și chlamydia, iar angajații iau și ei ce pot: care un pansament, care un prosop, cum are nevoie. Fiindcă mi se terminase oțetul acasă, ne-a declarat, prin satelit, Ana Aslanova, asistentă medicală la un spital din Ruse, am zis să iau și eu un bidon de dezinfectant, că am văzut că are concentrația slabă. Vreau să vă zic că mi-au ieșit cei mai buni castraveți murați pe care i-am mâncat vreodată. Am dat rețeta la tot spitalul, așa că până la urmă medicii noștri n-au folosit deloc dezinfectanții de la Hexi-Pharma la operații, fiindcă am furat noi toată cantitatea, salvând astfel viețile la zeci de pacienți, nu ca în România”.

Asistenta medicală din Ruse a mai precizat că în această toamnă are de gând să pună, în castraveți, pe lângă dezinfectant, și câteva folii de antibiotice. ”Cu un borcan de zece litri, tratez o secție întreagă de gripă, iar pentru bărbați cu probleme de potență mă bate gândul să lansez castraveții murați cu Viagra. Că dacă nu dă rezultate tratamentul la domni, doamnele pot folosi măcar castraveții”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare