HomeSocialCând ţara pierea, Ponta chefuia

Când ţara pierea, Ponta chefuia

Deşi contracandidatul său, Iohannis, pare să aibă mai multe în comun cu Mutu decât are el, mai curând Victor Ponta e o copie trasă la indigo a faimosului fotbalist mioritic. Născut vedetă şi mort talent, după ce a tras pe nas iarba verde de acasă a mândriei de a fi român şi s-a făcut mangă de atâta beţie a puterii, Victoraş a sfârşit prin a avea probleme şi cu chelnerii. Căci un chelner ar putea fi acela care, nemulţumit de nota de plată pe care România va fi nevoită s-o achite, după doi ani de guvernare PSD, i-ar putea da lui Ponta lovitura de graţie.

Că o fi fost sau nu şampanie Armand Gold, de 3000 de coco sticla pe masa lui Ponta nu e un lucru grav. Grav e că Ponta s-a aflat la acea masă. Precum o vacă de soi care, după ce-a dat amărăştenilor lapte cu corn doi ani jumate, frige, la sfârşit de mandat, o copită zdravănă în şiştar, Ponta a stricat, cu adevărul urât al unei singure nopţi, toate minciunile lui frumoase din atâtea zile. Românul curajos şi patriot Ponta nu s-a dus la Sarmisegetusa strămoşească, să facă selfie cu Decebal, să se nevoiască, precum sihaştrii, în post, pocăinţă şi rugăciune şi să se adape de la energia munţilor (ptiu, drace, că nu trebuia să pomenesc de energie când vorbesc despre unul care mâine-poimâine înfundă puşcăria pe motiv de Rovinari&Turceni).

Românul Ponta s-a dus tocmai în neagra străinătate, şi nu ca să postească, ci ca să chefuiască, iar singura la care a spus, probabil, rugăciuni, toată noaptea, a fost misterioasa brunetă ce-l însoţea. Ortodoxul şi familistul Ponta a dat naibii şi ortodoxia, şi familia: a plecat la ciuhapi, să asculte muezinul, iar pe Daciana, dragostea lui, a lăsat-o de izbelişte la Viena, să se consoleze cu ştrudele.

12.000 de lei, cât a cheltuit premierul cu Ghiţă – sau Ghiţă cu premierul – în clubul de fiţe de la arabi nu e un capăt de ţară. Dar e, în orice caz, mult mai mult decât leafa majorităţii dascălilor din România pe un an. Şi e de două ori mai mult decât e pensia amărâţilor cărora PSD le-a promis „dreptate până la capăt”. Să spargi tu, bugetar, într-o noapte, cât se căzneşte un alt bugetar să câştige într-un an sau cât primeşte în 24 de luni un pensionar, după trei sau patru decenii de muncă, se numeşte nu mârlănie, nu nesimţire, nu ipocrizie, ci pură inconştienţă. Deşi are 42 de ani, Ponta nu e mai matur sau mai responsabil decât un copil de ţâţă – ceea ce, dacă aducem aminte la câte ţâţe a supt, de la Iliescu la Năstase şi de la Cocoş la Ghiţă, premierul chiar şi este.

În urmă cu câteva luni, un tragic accident aviatic avea loc în Apuseni. Bâlbâiala, prostia şi incompetenţa guvernanţilor au dus la pierderea a două vieţi omeneşti: pilotul Iovan şi voluntara Aura Ion. Ce făcea Ponta când Aura murea? Păi ce să facă? Chefuia. Vineri, alţi opt temerari au pierit, şi tot la bordul unui elicopter. Ce făcea Ponta când ei mureau? Chefuia, normal.

Să oprească cineva această piază-rea pusă pe chefuri, până nu ne prăbuşim cu toţii!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare