Când Toanta salvează Poanta

de Spartakus , 03 iunie 2015
Victor Ponta și Dănuț Șova au reușit ieri să mai sară peste un obstacol pus în calea lor de DNA

Ceea ce impresionează cel mai mult la actuala clasă politică nu e lăcomia tuturor liderilor săi (inclusiv Ion Iliescu, cel sărac și cinstit, e lacom, dar nu după avere, ci după putere), nici prostia crasă a unora dintre ei, ci solidaritatea în fața primejdiei. Când se-aude zornăit de cătușe, cotarlele din Parlament încetează să se mai latre unele pe altele și se unesc de îndată, lăsând deoparte toate micile neînțelegeri. Această frăție a ghiulurilor i-a făcut salvați, de-a lungul vremii, pe mulți corupți, dar poate că niciodată ea nu s-a manifestat mai pregnant ca ieri, în cazul Șova.

Cifrele sunt clare: Șova a scăpat de pușcărie la distanță de câteva voturi. Dacă la PNL ar fi existat o mobilizare adecvată – manifestată, eventual, prin aducerea, cu tot cu pat, a veșnic adormitului Crin la Parlament - la ora asta Șova ar fi fost la beci și ar fi scris deja, așa, agramat și semnându-se cu deștu, cum știe el, primele foi de denunțuri. Votul de ieri a fost un alt blat din seria ”noi ne facem că facem Opoziție, voi vă faceți că guvernați”, anume pus în scenă pentru a-i convinge pe ultimii sceptici că PSD + PNL egal ”aceeași mizerie” sau, mă rog, egal LOVE. După ce au părut, în noiembrie anul trecut, că vor să se sfâșie, cele două mari blocuri  - PSD și un PNL în care s-a stecurat și un PDL spălat de portocaliu și curățat de udre și boci – au căzut la pace, fără să ne întrebe pe noi, alegătorii, dacă chiar asta ne-am dorit.

Cum-necum, ieri Toanta Partidului, prostul clasei politice, Dănuț Șova, a salvat Poanta Partidului, premierul șmecheraș de oraș, care vorbește numai în poante și face glumițe la care râde singur. A fost o miză mai mare ca oricare alta pentru PSD. Pesediștii i-au lăsat pe mulți dintre ei să alunece în malaxorul justiției – o grămadă de baroni locali, inclusiv intangibilii Mitrea, Nicolescu și Mazăre – dar cu Șova e altceva. Șova e prima verigă din lanțul slăbiciunilor care duce la Ponta. Dacă Șova intră la brutărie, n-apucă procurorii să-i bage veioza în ochi și, la cât e de sensibil și nevricos mititelul, se pune să dea pe goarnă toate matrapazlâcurile pe care el și Viorel le-au făcut, de nu mai iese primul plagiator al țării fără brățări de oțel din Palatul Victoria.

În fața unei asemenea mizerii, până și Iohannis s-a indignat și a simțit nevoia să scrie pe contul de Facebook că nu prea mai poate continua cu această clasă politică. Dar nu e suficient, herr Iohannis. Cu un Like și un Share nu schimbăm mare lucru. Aduceți-vă aminte de furtuna din noiembrie, care v-a azvârlit peste gardul Cotrocenilor de nici nu v-ați dumirit ce se întâmplă. Aduceți-vă aminte cum au tremurat pesedeii, cu Ponta în frunte, când miile de oameni scandau în Piața Victoriei ”Ieși afară, Pontă ordinară”. Pe mafioții ăștia nu-i sperie postările de pe Facebook, în schimb, ca orice tirani, tremură-n izmene când oamenii ies în stradă. Un singur cuvânt să spuneți, un singur îndemn și cloaca asta de mafioți care se apără în Parlament unii pe alții ar fi alungată. Și abia atunci ați face, cu adevărat, ”Primul pas” spre a fi un președinte al românilor, nu doar al României.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • un roman mai prost

  04 iunie 2015 21:44

  dati mai departe intre noi astia prosti.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  04 iunie 2015 21:42

  sa va rugati ma pe limba voastra, pe aia a voastra inainte, ala al vostru. al mari adunari a farsorilor, fariseilor, meschinilor, tilharilor avarilor ,tradatori.Da-le Doamne al nostru, arest pe domiciliu, da-le doamne puscarie la locul de munca. Sa-si termine ai nostri Ticalosi zile multe la locul de munca, sa-si termine planurile marete, marile planuri aici pe pamint pe pamintul Romanesc.Bilari Romaniei. Albi si Negri, patati majoritatea marea majoritate maidanezi de clasa.Astia care dau cu alba neagra pe bani Romanie, pe bani romanilor.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  03 iunie 2015 20:36

  CUM NU LE CONVINE LA LATRINELE REGIMULUI DE DREAPTA SI STINGA PUTERI ASA ZISUL PLURIPARTIZM POSTDECEMBRIST, CIND SUNT STRIGATI PE NUME DE ROMANII CARE-I MAI PRIND PRIN PUBLIC CIND SUNT ESCORATATI DE TRUPELE DE MERCENARI, GARZILE PRETORIENE VASALE REGIMULUI ANTIDEMOCRATIC PE TREPTELE D.N.A , TRIBUNALELOR, HOTII!HOTII! DE FAPT MAFIOTI! MAFIOTI!

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  03 iunie 2015 20:32

  MAREA ADUNARE MAFIOTA. CUM FAC TICALOSI, TRADAORI, TERORISTI REGIMULUI DICTOCRASTIC POSTDECEMBRIST FRONT COMUN CE UNITI SUNT EI, IAR ROMANI PROSTI, MANIPULATI DEZINFORMATI DE APARATUL DE PROPAGANDA MASMEDIA A REGIMULUI FANARIOT MAFIOT POSTDECEMBRIST .MEDIACRATIA REGIMULUI DICTOCRATIC DE LA BUC.

  raspunde comentariului
 • oana

  03 iunie 2015 17:27

  CINE STIE DE CE A DAT SOVA BRUDERCHAFTcorect? CU TOT SENATUL SI DE CE COANA MARE NU L-A MAI DAT CU MIR?

  raspunde comentariului
+