HomeSocialCând Toanta salvează Poanta

Când Toanta salvează Poanta

Ceea ce impresionează cel mai mult la actuala clasă politică nu e lăcomia tuturor liderilor săi (inclusiv Ion Iliescu, cel sărac și cinstit, e lacom, dar nu după avere, ci după putere), nici prostia crasă a unora dintre ei, ci solidaritatea în fața primejdiei. Când se-aude zornăit de cătușe, cotarlele din Parlament încetează să se mai latre unele pe altele și se unesc de îndată, lăsând deoparte toate micile neînțelegeri. Această frăție a ghiulurilor i-a făcut salvați, de-a lungul vremii, pe mulți corupți, dar poate că niciodată ea nu s-a manifestat mai pregnant ca ieri, în cazul Șova.

Cifrele sunt clare: Șova a scăpat de pușcărie la distanță de câteva voturi. Dacă la PNL ar fi existat o mobilizare adecvată – manifestată, eventual, prin aducerea, cu tot cu pat, a veșnic adormitului Crin la Parlament – la ora asta Șova ar fi fost la beci și ar fi scris deja, așa, agramat și semnându-se cu deștu, cum știe el, primele foi de denunțuri. Votul de ieri a fost un alt blat din seria ”noi ne facem că facem Opoziție, voi vă faceți că guvernați”, anume pus în scenă pentru a-i convinge pe ultimii sceptici că PSD + PNL egal ”aceeași mizerie” sau, mă rog, egal LOVE. După ce au părut, în noiembrie anul trecut, că vor să se sfâșie, cele două mari blocuri  – PSD și un PNL în care s-a stecurat și un PDL spălat de portocaliu și curățat de udre și boci – au căzut la pace, fără să ne întrebe pe noi, alegătorii, dacă chiar asta ne-am dorit.

Cum-necum, ieri Toanta Partidului, prostul clasei politice, Dănuț Șova, a salvat Poanta Partidului, premierul șmecheraș de oraș, care vorbește numai în poante și face glumițe la care râde singur. A fost o miză mai mare ca oricare alta pentru PSD. Pesediștii i-au lăsat pe mulți dintre ei să alunece în malaxorul justiției – o grămadă de baroni locali, inclusiv intangibilii Mitrea, Nicolescu și Mazăre – dar cu Șova e altceva. Șova e prima verigă din lanțul slăbiciunilor care duce la Ponta. Dacă Șova intră la brutărie, n-apucă procurorii să-i bage veioza în ochi și, la cât e de sensibil și nevricos mititelul, se pune să dea pe goarnă toate matrapazlâcurile pe care el și Viorel le-au făcut, de nu mai iese primul plagiator al țării fără brățări de oțel din Palatul Victoria.

În fața unei asemenea mizerii, până și Iohannis s-a indignat și a simțit nevoia să scrie pe contul de Facebook că nu prea mai poate continua cu această clasă politică. Dar nu e suficient, herr Iohannis. Cu un Like și un Share nu schimbăm mare lucru. Aduceți-vă aminte de furtuna din noiembrie, care v-a azvârlit peste gardul Cotrocenilor de nici nu v-ați dumirit ce se întâmplă. Aduceți-vă aminte cum au tremurat pesedeii, cu Ponta în frunte, când miile de oameni scandau în Piața Victoriei ”Ieși afară, Pontă ordinară”. Pe mafioții ăștia nu-i sperie postările de pe Facebook, în schimb, ca orice tirani, tremură-n izmene când oamenii ies în stradă. Un singur cuvânt să spuneți, un singur îndemn și cloaca asta de mafioți care se apără în Parlament unii pe alții ar fi alungată. Și abia atunci ați face, cu adevărat, ”Primul pas” spre a fi un președinte al românilor, nu doar al României.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare