HomeSocialCariera ideală pentru elevii care au picat bacul: profesor

Cariera ideală pentru elevii care au picat bacul: profesor

La examenul de titularizare de anul acesta, doar 42% dintre candidați au promovat. Din ăștia care au luat examenul, 32% au luat note între 5 și 7. Ceea ce demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că 90,99% dintre cei care ajung profesori sunt la fel de inteligenți ca o euglenă verde. Amoebele astea sunt absolvenții ăia de facultăți care sunt prea proști să-și găsească un job pe bune.

Dacă aș fi ministru al Educației aș face un barem de promovare al examenului ăsta de minin nota 8. Dar așa ceva n-o să se poată niciodată pentru că am rămâne de tot fără „profesori”. Și n-ai nici bani să-i convingi p-ăia care sunt buni, dar se pierd ajungând roboței la corporație că merită să predea în școli și licee. O soluție temporară ar fi să aibă un ecuson pe care să-l poarte în permanență și pe care să scrie nota de la examenul de titularizare. Să râdă toată lumea de ei. Un fel de matricolă pentru profesori: “Sunt un profesor de nota 5”. Cum pana mea să predai materia aia ca suplinitor și la examen să iei 1? S-a luat nota 1, fraților! Adică punctul din oficiu. Și ne supărăm pe elevi că sunt puturoși, nu învață sau pur și simplu proști.

Prin urmare, propun următoarea soluție. Absolvenții de liceu care pică bacul să nu mai intre ca penibilii în șomaj, fără să fi muncit o zi, ci, până la obținerea notei de trecere la bacalaureat, să muncească pe gratis pe post de profesori în liceele în care dau bacul. Gândiți-vă cât de eficientă ar fi metoda. Păi, ăștia care nu sunt în stare să ia o notă decentă la examenul de titularizare oricum sunt varză, nu știu nimic. Ăia care n-au fost în stare să promoveze bacul, e clar că nu știu nimic, că altfel obțineau nota minimă de 6. Drept penalizare pentru nepromovarea bacului vor face exact același lucru ca „profesorii” titulari/suplinitor. Adică frecători de mentă sau ce pana mea fac de obicei euglenele verzi. Mai fac și o meditație și-și scot banii de șaormă, țigări și etnobotanice. Statul iese astfel în câștig. Nu mai plătește salarii unor incompetenți și nici nu se modifică status quo-ul învățământului românesc: varză, praf-țăndări, primitiv. Lucrurile vor fi exact ca înainte, doar că pe mai puțini bani.

exclusiv online

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare