Ce fac politicienii din România de Valentine's Day?

de Academia Caţavencu , 14 februarie 2017
Ce fac politicienii din România de Valentine's Day?

După ce de Sărbătorile de Iarnă și-au spart prin mallurile imperialiste diurna, cu nevasta, secretara sau consiliera, oamenii politici autohtoni își amintesc că dragostea (de avere, de influență, de putere și de altele) înainte de toate, i-a făcut să fie ceea ce sunt astăzi, așa că sărbătoresc și Valentine’s Day-ul. Ce vor face politicienii în această tradițională zi a iubirii nu știm sigur, dar suntem băieți deștepți, așa că ne imaginăm.

Klaus Iohannis: ”Nu sărbătoresc Valentine’s Day și nici Dragobetele, că sfinții ăștia, din câte știu, nu apar în calendarul evanghelic, iar eu sunt un om foarte credincios. Și, în altă ordine de idei, zilele astea sunt doar un prilej de cheltuieli inutile – mergi în mall cu prietena, logodnica sau soția și spargi o mulțime de bani pe nimicuri. Ei, banii ăia am preferat să-i economisesc și uite așa cu banii ăia mi-am făcut șase case, iar îndrăgostiții s-au ales cu diabet, de la atâtea bomboane de ciocolată. Ghinion!”.

Traian Băsescu: ”Hai, mă, găozarilor, credeați că o să-mi răsuciți cuțitul în rană? Păi mi-a ajuns cât am plâns în pernă de Valentine’s Day acum doi ani și anul trecut, că au fost primele dăți când n-am avut-o aproape pe Valentina mea, Nuți… Acum gata! Are și plânsul rostul lui, e bine să plângi pentru dragă Stolo, pentru să-ți fie rușine Dinu Patriciu, dar nu așa, de orice sărbătoare să te apuci să bocești.

Victor Ponta: Cum să nu sărbătoresc? Sărbătoresc orice, chef să iasă și Ghiță să plătească! De Valentine’s Day îmi aduc aminte că strămoșii mei au fost italieni și plec la Veneția, cu soția. Acum doi ani, niște carabinieri italieni au fost deosebit de amabili și ne-au împins cu gondola pe canale. Iar de Dragobete, o să îmi aduc aminte că sunt mândru că sunt român și o să merg la Veneția de Jos, județul Brașov, unde o să particip la tradițiile populare de acolo. De asemenea, o să-i cer lui Dragnea ca de Valentine’s Day-ul ăsta să nu mai țeasă intrigi din alea cu mine ministru la Justiție, cică nu-i bine să țeși sau să coși de zilele astea în care tot poporul își sărbătorește amorul, că pe urmă plângi tot a anul pe la DNA”.

Ion Iliescu: ”Măi, dragă, în calitatea mea de liber-cugetător nu cred în prostioare din astea gen Valentina mea, Dragobetele meu, etc etc. Sunt niște superstiții stupide, pe care consumismul capitalist le promovează ca să scoată profit. Condamn deci cu toată fermitatea asemenea manifestări obscurantiste și, chiar dacă suntem, ideologic, pe poziții diferite, mă declar de acord cu tovarășul Patriarh Daniel că astfel de sărbători neortodoxe, păgâne, n-ar trebui ținute. N-aș fi de acord cu el, dar mi-a promis că-mi depune și mie moaștele în Catedrală, când o fi gata”.

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Da, dragă, sigur că iubesc Valentine’s Day-ul! Eu îl sărbătoresc de când eram manechin la APACA, iar acest obicei nu m-a părăsit nici acum, când sunt manechin în guvernul Ponta. Ce-i drept, îl sărbătoresc în fiecare an cu altă nevastă, dar asta-i altă poveste. Nu-s eu de vină că femeile astea îmbătrânesc ceva de speriat și nu poți să le mai iubești și după un an de relație, nu?”.

Loading...

Comentarii

+