HomeSocialCe rimează cu depresiv? Impozitul progresiv

Ce rimează cu depresiv? Impozitul progresiv

Dacă credeați că măsurile de austeritate ale Guvernului Boc au fost luate cu piciorul stâng, comunicate prost populației și, cel puțin o parte din ele, gândite cu o logică care l-ar face pe Aristotel să se învârtă în mormânt (impozit pe pensii…), să-i vedeți pe uselei.

Colegii de la Hotnews au descoperit că negociatorii români îi vor propune delegației FMI impozitarea progresivă. Și nu aia cu 8%-12%-16% care măcar le-ar fi făcut viața mai ușoară conaționalilor noștri cu venituri mici, ci aia cu 15%-20%-30% care nu-i rezolvă cu nimic pe săraci, ba chiar le-o trage artistic investitorilor și-așa sătui de funcționari publici care cer șpagă și discursuri à la Antonescu cu „noi nu ne vindem țara/nu ne controlează nimeni/Sieg Heil!”.

Guvernul Poanta (nesărată) a ieșit cu o declarație în care dezmințea această informație. Să sperăm că măcar de data asta Ponta nu minte de îngheață apele și că e pe bune. Hai să vă zic ce se va întâmpla dacă avem impozite de tipul ăsta. Un pic de context: Bulgaria are cotă unică de 10% la sută, iar Ungaria lui Orbán are o politică fiscală cât de cât relaxată. Mai mult, leul a devenit pisoi în fața euro și scena noastră politică e mai instabilă decât dragostea cu năbădăi și bătăi a Danielei Crudu cu Nilă. Dacă ați fi investitori străini, ce-ați face? Eu, sincer, aș fugi de România mai rău ca Dan Voiculescu de justiție. Dar dacă ați fi patroni, ce-ați face cu salariile angajaților? Oare v-ați umple de solidaritate socială și ați plăti taxele din profitul care nu e al companiei? Mă îndoiesc.

Mai țineţi minte când râdeam de greci, cu guverne incompetente și măsuri anticriză anemice? Nici eu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare