HomeSocialCe să n-asculți la volan

Ce să n-asculți la volan

Ne-am lipit fețele de portiere pentru a ne da seama ce ascultă românii atunci când conduc, cu riscul de a ne confunda lumea cu băieții ăia de-ți vând revistele gratuite din baruri și restaurante. Și în urma acestui studiu ne-am dat seama care-s cele mai nocive stiluri de ascultat la volan și cum se comportă șoferii autohtoni:

punk – prin definiție, muzica punk este antisistem și-ți induce o stare nervoasă. O să te enervezi pentru că nu poți răsturna o mașină cu mâinile goale. E și greu s-o faci atunci când conduci cu mâinile „la ora 11 și ora 2”.

rock îți place să te imaginezi pe motor, înconjurat de alți 40 de motocicliști în piele, mergând toți pe o șosea dreaptă, spre mare, ascultând motorul și solourile de chitară din cap? Trist. Mergi la muncă într-o zi rece de ianuarie, într-un Logan fără aer condiționat și cu plastic pe scaune.

manele – ție îți plac și, evident, ești cel mai vesel din trafic, chiar dacă asculți înregistrarea făcută cu telefonul mobil de lângă gura lăutarului care a cântat la înmormântarea soacrei tale, dar pe noi, restul, ne deprimi. Vrei să intrăm în tine și să-ți șifonăm averea?

dance – ori, mai exact, mixurile de zeci de ore de pe radiourile comerciale. Genul acesta de muzică îți dăunează „pe partea mecanică”, pentru că la un moment dat, dacă-ți păcăne ceva la motor ori la roți, o să crezi că asculți Vibe FM.

„românească” n-am văzut oameni fericiți la volan care să asculte Loredana, Voltaj sau Corina. Nu există. Până și șoferii care ascultă…

…emo sunt mai veseli decât cei care ascultă muzică românească, pentru că traficul le induce o stare de sufocare lubrică. Spre deosebire de muzica românească ce provoacă o sufocare neuronală.

cio-rap asculți Puya/B.U.G. Mafia, mergi cu o mână pe volan și cu cealaltă ții de ușă să nu se deschidă din mers? Ai o privire nervoasă și crispată ca și cum ai avea schimbătorul de viteze în fund și încerci să schimbi vitezele cu podul palmei? Dacă nu, înseamnă că asculți rap bun.

muzica clasică – ești cu nasul pe sus. Atât de sus încât nu vezi traficul pentru că miroși plafonul. Unde mai pui că ai tendința să dirijezi totul.

religioasă preferata șoferilor de taxi, abonați la Trinitas și siguri pe ei când merg cu viteză și „se bagă”. „Stai calm, nepoate, sunt pe frecvență cu Domnu’”

reggae spre deosebire de raperi, care au geamuri fumurii, ascultătorii de reggae au interioare fumurii și-s prea veseli. Râd ca prețul benzinei la șofer.

nimic nici așa nu-i bine, că te enervezi pe ceilalți pe care-i consideri neatenți la trafic. Pentru tine explicația faptului că românii conduc prost e faptul că ascultă muzică la volan, nu că au luat toți instabilii carnetul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare