Cine-i vinovat, domnu’ Calafat?

de Spartakus , 16 decembrie 2014
Domnu' Calafat, un român adevărat, numărând elicopterele prăbuşite

Când s-a întâmplat tragedia din Apuseni, am auzit de la domnu' Calafat atâtea explicaţii savante, atâtea scuze, atâtea promisiuni că lucrurile se vor îndrepta şi o asemenea dramă nu va mai fi niciodată posibilă în România încât, dac-aş fi pus pentru fiecare un leu deoparte, acum plăteam ratele la plasmă pentru toţi vecinii mei de cartier ce au luat credit doar cu buletinul.

Domnu' Calafat e un om bine intenţionat, dar probabil că între timp s-a întâmplat ceva de n-a putut să-şi ţină promisiunile şi elicopterele au continuat să cadă. Ori era ocupat să numere nişte bani, ori îi ridica osanale lui Ponta, singurul român mai român ca el. Cum-necum, uite c-a mai căzut un elicopter şi pe toate posturile acelaşi domn Calafat ne oferă iar explicaţii savante, scuze, promisiuni că lucrurile se vor îndrepta. De data asta cred că e cazul să încep să pun leii deoparte, măcar să fac un bine vecinilor.

Cine-i de vină pentru că în România elicopterele au ajuns să cadă nu ca muştele, că alea cad rar, ci ca MIG-urile? Păi cine să fie de vină, vor răspunde lobotomizaţii? Băsescu, normal! Nu s-a luat el de domnul Calafat, de l-a băgat în depresie şi-n loc să reformeze sistemul, aşa cum promisese, l-a lăsat aşa şi şi-a văzut de campania electorală pentru domnul Ponta? În rest, n-are nimeni nicio vină.

Nici domnu' Calafat, care, în ciuda tenului măsliniu, e mai alb ca zăpada din Apuseni, nici domnii guvernanţi, care în ciuda apucăturilor de mârlani au sângele mai albastru ca apa din Siutghiol. Nici domnii de la ISU, care, atunci când nu ştiu unde se află Apusenii pe hartă se prezintă la locul accidentului, pe un lac, cu o barcă desumflată. Eh, dacă ar fi fost acolo nişte jandarmi cu o bărcuţă gonflabilă, din aia de cărat premieri cu ea prin apă până la glezne, alta era situaţia!

De vină nu-i nici Radu Mazăre, care n-a putut ajunge la timp cu carul lui alegoric în care el era costumat în taica Noe, ca să-i salveze pe sinistraţi. De vină nu-i nici măcar domnul Nicuşor Constantinescu, care şi-a plimbat chintalele prin aer pe unde-a vrut muşchii şi maţul lui, pân-a deşelat săracul elicopter de se prăbuşi ieri. Să mai foloseşti un elicopter după ce l-a călărit, încoace şi-ncolo, huiduma de Nicuşor - care, din câte s-a aflat, s-ar fi opus dotării aparatului cu flotoare - mi se pare sinucidere curată. Dacă mi-ar spune cineva că malacul ăsta s-a urcat în căluşei înaintea mea, nici măcar acolo nu m-aş mai sui, că sigur ar cădea tiribomba pe mine.

De vină nu sunt, ca de obicei, decât morţii. Cine i-a pus să se angajeze la SMURD? Nu ştiau că la SMURD în fiecare an cade câte un elicopter, mai ceva ca-n Irak, Somalia şi Afganistan, iar anul ăsta încă nu picase niciunul? Nu puteau şi ei să se angajeze la vreun birou, ceva, la vreun ghişeu, şi acum să aştepte şpăgile de Crăciun în loc să moară îngheţaţi într-un lac? Nu ştiau că trăiesc într-o ţară cu câţiva eroi şi câteva milioane de erori, multe dintre ele ajunse la guvernare?

Şi nu, nu vreau să daţi iar vina pe Ponta, care chefuia când Aura murea, iar acum, când medicii piereau în lac, se scălda în aplauzele unei noi învestituri. Ponta nu are nicio vină. Nu e vinovat că, în loc să doteze SMURD cu o flotilă de elicoptere ultimul răcnet şi în loc să angajeze în ISU şi MAI oameni competenţi, el a folosit banii ca să umfle burţile popilor. Fiţi convinşi că acest gest de mare ortodox a fost văzut de Dumnezeu, singurul care poate face dreptate: atunci când sufletul lui Victor Viorel Ponta o să zboare la cer sigur se va întâmpla un accident care-l va prăvăli în mlaştina împuţită a propriei ticăloşii pământeşti.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • lulu

  18 decembrie 2014 19:51

  zece cu felicitari !

  raspunde comentariului
 • matt

  17 decembrie 2014 11:55

  Iti mai amintesti dn Spartakus ? httpwww.academiacatavencu.infopoliticsustineti-l-pe-raed-arafat-la-ora-2100-dati-televizoarele-pe-antena-3-si-inchideti-le-1684

  raspunde comentariului
 • articol bun, pacat de final

  16 decembrie 2014 11:48

  Pana la urma am aflat secretul dezastrelor "Ponta a umflat burtile popilor" . Sumele alocate anual Bisericii nu depasesc 0,4 din PIBiar statul continua sa refuze retrocedarea resursele confiscate care ar face BOR independenta de mila politicienilor. Se pare, dupa unii, oricat de infima ar fi, aceasti o,4 ar rezolva f.multe,daca nu, chiar majoritatea problemelor tarii din ultimii 25 de ani. Zilele trecute presa vorbea de 4,5 miliarde de euro rataciti prin retrocedari ilegale precum si de vreo 70 milioane smenuiti de cativa baroni locali.Fleacuri! Dezastrul e produs de Biserica, chiar daca are peste 800 de centre social-filantropice in care sunt mii de romanicopii, batrani, bolnavi in faze terminale,etc de care statul si ateii nu vor sa stie nimic. Sunt sute de preoti care au infiat copii ai nimanui, unulTanase Nicolae a infiat 413, in Valea Plopului, Prahova. Astept un jurnalist ateu sa ne spuna cati orfani a infiat si cum incearca,intre doua mistori despre Biserica, sa faca oameni din ei.

  raspunde comentariului
+