Cine n-are puradei să-și cumpere măcar trei

de Spartakus , 21 mai 2015
Cine n-are puradei să-și cumpere măcar trei

S-a întors lumea pe dos: ieri, în Parlament, social-democrații lui Ponta, adică băieții ăia grași, frumoși și miliardari care teoretic ar trebui să plângă de mila vădanei și orfanului, au votat împotriva unei măsuri sociale de stânga – mărirea alocației copiilor. Asta în vreme ce liberalii lui Gorghiu, adică băieții ăia tot grași, tot frumoși, dar care așteaptă să preia ciolanul guvernării ca să ajungă și miliardari, au votat pentru. Asta deși doctrina social-democrată zice să-i ajutăm pe cei mulți, goi și proști, iar cea liberală zice să nu le dăm un sfanț, să pună osul la muncă dacă vor să pape, că altfel îi ia mama naibii de puturoși.

Câtă generozitate pe doamna Gorghiu și pe liberalii dumneai! Deși nu are copii, că dumneai i-au plăcut mai mult bărbații, această minunată zână blondă și-a îndemnat colegii să voteze pentru creșterea alocațiilor. Sfâșietor, ar fi zis Gheorghe Dinică, în Filantropica. Dar România nu e Filantropica, deși într-acolo se îndreaptă. De unde ia guvernul banii, liberalii nu ne-au mai zis. De altfel, cred că nici nu-i interesează: nu-i guvernul lor, îi doare la bașcheți, să se descurce Ponta cum o ști, ei și-au făcut datoria de populiști și în campania electorală, la anul, pe asta vor marșa: noi am mărit alocațiile, pe când Ponta, socialistul de caviar, a votat împotrivă, deci să nu-l votați!

Partea mai nasoală, pe care liberalii ori n-o văd, de proști, ori nu vor s-o vadă, de inconștienți, e că banii pentru alocații vor trebui scoși de undeva. Și de unde să scoată bani guvernul? Păi de unde i-a mai scos și până acum: din buzunarele celor încă mai muncesc pe aici, că taxe de inventat s-or găsi, Slavă Domnului! Așa se face că alea câteva zeci de lei de alocații vor fi suportate din buzunar nu de toată lumea, ci doar de fraierii care trag la șaibă, la sapă sau la computer, în vreme ce șmecherii care n-au muncit și nici nu vor munci vreodată, munca fiind un obicei prost și păgubos, vor profita. Cu alte cuvinte, nu liberalii sau Ponta vor plăti alocațiile, ci chiar părinții care muncesc și care vor fi împovărați și mai mult de taxe și dări. În loc să fi căutat soluții pentru ca acești bani să se regăsească fie în bugetul pentru Educație, fie în cel pentru Sănătate, liberalii lui pește prăjit au recurs la o măsură de un populism găunos fără să o condiționeze de nimic. Ca să primești alocație, nu trebuie să muncești, nu trebuie să dovedești că aduci bani la buget, nu trebuie să miști un deget, ci doar să arăți că ai un ștromeleag activ și vioi și nu ți-e frică să-l folosești. În loc să încurajeze munca, liberalii lui pește prăjit fură electoratul de asistați și mâini-întinse al PSD și mai pun o povară în plus în cârca bietei clase de mijloc, pe care normal ar fi fost s-o protejeze, că de-aia se numesc PNL și au în spate 140 de ani de istorie.

Așadar, în toată afacerea asta există niște perdanți - părinții care au amândoi câte o slujbă sau chiar două și, oricum, nu stăteau în pomana de 42 de lei a guvernanților ca să-și crească copiii - și niște câștigători – părinții care au puradei fără număr-fără număr-fără număr, dar care n-au muncit nici până acum, căci trăiau din alocația acestora. Pe viitor, standardul lor de viață va fi de două ori mai ridicat. Ce înseamnă asta? La un calcul simplu, înseamnă că își vor putea permite nu o sticlă de Babanu, ca până acum, ci două, nu două clondire de băutură alcoolică cu gust de țuică, ci patru, nu șase căni de carcalete, ci douăsprezece! Iar de banii ăștia, normal că nevestele din Vaslui, Botoșani și alte județe ale patriei vor primi și ele, bonus, nu doar o bătaie de la soțul întors beat-rangă de la crâșmă, ci două. Curat liberalism, coană Alino!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Josef Svejk

  23 mai 2015 22:03

  Spartakus, aici n-ai dreptate si trebuie sa ti-o spun pe a' dreapta ca manaci ra hat cu basculanta. Fara indoiala ca marirea alocatiilor propusa de liberali e o chestie populista - ii doare pe ei la basca e copii. Insa nu e deloc o risipa si maie si o suma ridicola. Bugetul Romaniei pe 2015 prevede cheltuieli de 127 de miliarde de lei. Din care peste 75 la suta sunt cheltuieli de personal, pensii si tot soiul de ajutoare sociale in mare parte inutile. Romania are azi sub un milion de minori, ceea ce e un numar catastrofal la o populaie de 16-17 miliarde. Totalul alocatiilor ANUALE pentru copii este sub 500 de milioane de lei pe an adica 0.3 la suta din buget. Dublarea lor inseamna 1 miliard pe an adica 0.8 la suta din buget. Cuantumul pensiilor speciale primite de fostii securisti, mulitieni, de fostii APV-isti de prin depozite si GAZ-uri scosi la pensie la 35-40 de ani e de peste 2.5 miliarde pe LUNA adica 30 de miliarde pe an - de 30 de ori mai mult ca alocatiile de stat ale copiilor marite. Ponta a promis ca "repara nedreptatile" lui Boc si le mareste cu peste 1 miliard pe LUNA - Adica totalul alocatiilor copiilor pe UN AN. Nu te-am auzit caraind la faza aia. Te-a apucat guitzul abia atunci cand Pontacchio a spus ca accepta alocatiilor pentru copii dar ca ar fi bine sa se indice sursa de finantare. Ati sarit toti ca imbecilii la maruntisul primit de copii si ati inghiti ce gastele marirea pensiilor APV-stilor care face o gaura de 24 ori mai mare la buget. E exact ce a vrut PSD-ul. Du-te la oglinda, trage-ti vreo doua palme si admite asa intre 4 ochi cu tine insusti ca esti zevzec... Te poti consola cu faptul ca nu esti singurul si ca ati inghitit-o cu totii. N-asa?!

  raspunde comentariului
 • max

  21 mai 2015 16:22

  macar e vreo obligatie ca acesti copii sa mearga la scoala? sau iau alocatie, iar cei numiti parinti ii trimit la cersit in loc de mers la scoala, sa aiba ei mai multi bani de bautura si tigari? de ce as plati eu, muncitor, din taxele mele, tigarile si bautura celor care au 10 puradei pe langa ei?

  raspunde comentariului
 • catyo

  21 mai 2015 15:22

  Si uite asa va prospera si minoritatea asta atat de discriminata a romilor, ca pentru ei nu conteaza cati puradei au, cu cat mai multi cu atat mai bine, ca muncesc fraierii ailalti pentru ei. Speranta ar fi sa emigreze cat mai multi dintre ei prin Regatul Unit, prin Franta sau Italia, ca sa se lamureasca si astia de ce sunt atat de "discriminati" in Romania. Cred insa ca deja s-au lamurit.

  raspunde comentariului
+