HomeSocialCine nu votează să ridice mâna sus

Cine nu votează să ridice mâna sus

N-o să mă duc azi la vot. Și n-o fac doar așa, de-al naibii, din vreun soi de teribilism. Pur și simplu, a merge la vot astăzi, pe 9 decembrie, e la fel de relevant ca o clismă într-un spital fără autorizație: e posibil ca pe moment să-ți fie mai bine, dar, în câțiva ani, sigur o să-ți blestemi zilele că n-ai stat cuminte, pe fundul tău.

Nu sunt antisocial de felul meu, deși mă laud că sunt, măcar puțin, antisistem. Dar chiar și așa, tot aș fi votat pe cineva mai de Doamne-ajută, că doar de asta avem uninominal (chiar așa, distrus aproape complet de marele ideolog Pârvulescu), să votăm persoana, nu partidul. Doar că, pentru a putea, în dulcea limbă de lemn a televiziunilor de știri de la noi, „să-mi fac obligația de cetățean”, ar trebui să mă duc până în localitatea de baștină, recte Brașov. Dar pe vremea asta mi-e lene să ies din casă, darămite să mai stau după întârzierile eternului mamut bugetofag în pierdere, adicătelea CFR-ul. Bun, dar chiar și așa, să zicem că aș fi putut trece peste lenea și scârba față de vremea de afară, m-aș fi suit în tren, iar din gara Brașov m-aș fi dus direct la secția de votare din colegiul meu, unde, surpriză, aș fi avut de ales între câteva hahalere, fie că sunt de la ARD, fie de la USL, unul cu o moacă de borfaș, altul cu o expresie de întârziat mintal. Așadar spun pas.

Totuși, mai există un motiv pentru care merită să le-o dăm politicienilor cu absenteismul în boticul lor prețios: o participare mare la acest scrutin i-ar legitima pe câștigători să facă ce vrea mușchiul lor în țara noastră. Mai țineți minte cum era repetată, la infinit, mantra aceea cu 7,4 milioane de români? Stați să vedeți cum o să fie acum, dacă participarea va depăși 50%!

Dacă nu vă place absenteismul și vreți totuși să mergeți la vot, eu vă recomand să faceți următoarea chestie: vă luați un pix la voi, intrați în cabina de vot, luați buletinul, desenați un chenar, scrieți Partidul Ultra Liberal Anarhist, iar apoi puneți ștampila pe el. Știți acest partid, este cel care își face campanie electorală în tot timpul anului, în lifturile din țară și într-un oraș din Croația. Gândiți-vă doar la următoarele sloganuri, luând în consideraţie acronimul formațiunii politice: „Sus Partidul Ultra Liberal Anarhist în Parlament!” sau „Pentru o Românie erectă, votați Partidul Ultra Liberal Anarhist!”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare