HomeActualitateCine ridică zidul altuia îl va sări cu siguranță

Cine ridică zidul altuia îl va sări cu siguranță

Mă distrează amar noul val de ură anti-refugiați pornit de bombele din Bruxelles. Gata, creștinii iubitori au strâns iar mătăniile la piept și-au pornit o cruciadă împotriva "înapoiaților care ne vor subjuga" și care au ca tradiție să arunce-n aer oameni. Nici astăzi nu sunt în stare să vadă că lupta nu e între occidentali și săracii de refugiați, ci între două religii care s-au luptat mereu.

Creștinii uită că fără sabie și război religia asta occidentală n-ajungea în Top 3. Dar ei stau acum și se scuză că "astea au fost acum mulți ani, între timp ne-am modernizat". Da, nu mai dăm cu sabia în săracii ăia din deșert, ci îi lovim cu oameni la costum, corporatiști care-i sug de resurse cu ștaif. Și printr-o reacție logică de bulgăre de zăpadă, cele mai defavorizate și exploatate zone sunt și cele mai needucate, deci așa și prin urmare crește numărul celor incapabili să disearnă realitatea de religie, capabili să se arunce-n aer pentru o pâine.

Dar noi ne închidem granițele și ne uităm peste zidul de beton cum mor milioane de nevinovați. Pentru că ei nu sunt problema noastră, noi o să stăm aici, pe partea bună și o să ne mirosim aerele, o să jucăm cărți și o să ne bucurăm de viața la mall. Până când? Până când se termină resursele. Și apoi o să facem o ușă-n zid și o să spunem "ce faceți măi oamenilor? Hai că vă occidentalizăm noi… n-aveți niște resurse? Da? Suuper!". Că istoria e rotundă și se-nvârte non-stop.

Hai să-nchidem granițele. Credeți că nu vor mai intra teroriștii? E rahat. Ba mai rău, vor intra DOAR teroriștii, oamenii de ispravă se vor împrăștia morți pe plajele lumii. Și în timp ce Europa va sta "protejată și sigură", de partea cealaltă a zidului va crește un colos de ură și prostie pe care noi suntem prea comozi acum să-l combatem. Ba-l și înarmăm. Dar shhht, noi nu știm nimic… noi urâm refugiații, nu guvernele care provoacă exodul ăsta…

Hai să-nchidem granițele! Hai să-i omorâm pe toți care ne bat la ușă. Hai să stăm liniștiți că au băgat oferte la mall și mai avem câțiva stropi de petrol. Să ridicăm monumente și catedrale prin care să ne cerem iertarea și peste ani, când o să fim ca ei de săraci, să ne reamintim că suntem oameni.

Hai creștini iubitori, puneți zăvor pe poartă, pupați moaște și spuneți "pace!".

Update: În numele Academia Cațavencu și a libertății de exprimare vă anunțăm că această opinie este doar a unora dintre redactorii A.C., nu a întregii redacții. Suntem deschiși la dezbateri pro/contra-islam/religie/refugiați și vă mulțumim pentru deschidere.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare