HomeSocialCodul lui Becali

Codul lui Becali

Odată cu adoptarea noului Cod Penal, puşcăriile dictaturii băsiste sunt străbătute de un avânt eliberator. Printre cei cu şanse reale la evacuare se află şi martirul creştin cunoscut în civilie pe numele de mirean Becali George. Voievodul Gigi şi-a pus avocaţii la treabă, că-s băieţi deştepţi şi ştiu să scrie după dictarea Şefului. Am aflat (pe surse, evident) conţinutul cererii de punere în libertate a celebrului deţinut. Vă prezentăm cu exclusivitate argumentele invocate în document:

1. Din momentul încarcerării Sfântului, Dumnezeu şi-a întors faţa de la România. Dovezile sunt clare: drama prăbuşirii avionului, viscolele necruţătoare, facturile la întreţinere şi ignorarea lui Băsescu de către Merkel; asta pentru a enumera doar în linii mari, evitând astfel umplerea unui caiet studenţesc cu patimile ţării după Becali. Când omul Domnului pe Pământ va fi din nou slobod (inclusiv la gură), Creatorul va da şi el liber soarelui peste România, recolte bogate la export, precum şi lobodă, ştevie şi urzici din preaplinul belşugului hărăzit oiţelor mioritice.

2. Fotbalul românesc a intrat într-o criză fără precedent, iar asta este o performanţă negativă absolută chiar şi pentru ceva denumit “fotbalul românesc”. Semnalul a fost răstignirea publică a Sfântului Mitică Neblajinul, iar aşa ceva nu s-ar fi întâmplat cu Gigi în arenă. E catastrofal că Stelei nu i-a mai prorocit nimeni accederea într-o semifinală europeană, cum se obişnuia când dispunea categoric de Avântul Bârsana cu Gigi la conducere. Steaua miuţei noastre a ajuns pe mâinile şi în gurile unor apostoli secundari ca Meme şi Reghecampf; care, deşi băieţi buni şi ascultători la indicaţiile de la vorbitor, nu au alura tehnică, tactică şi religioasă a lui The Perfect One Becali.

3. În lipsa Patronului din comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, actualele coduri juridice s-au redactat într-o devălmăşie aproape totală, ajungându-se a se păstra în ele contribuţii directe ale unor filistini ca Boc şi Predoiu; să nu mai vorbim de neclaritate, ambiguitate şi limbajul tehnic inaccesibil ciobăneilor electorali. Cu un adevărat coordonator, lucrurile ar fi fost clare şi pe înţelesul orişicui: nu vă interesează pe voi, hahalere de procurori, de unde are Becali banii şi ce face cu ei! Muie băi, băsiştilor! (am expus aici numai articolul 1, aşa cum ar fi trebuit să sune în formularea păstorită de juristul Gigi).

4. Operaţiunile de deszăpezire şi ajutorare a sinistraţilor s-au desfăşurat cvasi defectuos, situaţie normală în absenţa salvatorului din Pipera. S-ar părea că a fost o confuzie regretabilă la mijloc, mulţi dintre cei rămaşi prin comandamente în locul acestuia apelând, din necunoaştere, tocmai la tactica becaliană din meciurile Stelei: rugăciuni la icoane şi invocări ale heruvimilor, în locul acţiunilor concrete cu lopata şi fişicul în mâini. De altfel, pe internet au circulat în perioada respectivă apeluri şi petiţii pentru eliberarea singurului Om ce ar fi putut dezgropa România de sub nămeţi. Dar cine să le dea curs, iudele hăhăitoare de la Cotroceni?

5. La Muntele Athos s-a creat, conform unor informații recente, o adevărată degringoladă, mai dihai decât cea din jocul echipei de fotbal. Rămași fără un călăuzitor pământean și cu chiliile nerenovate, călugării valahi au căzut în mrejele Satanei, care li s-a înfățișat lor sub aspectul daimonului Politikon. Asta i-a adus până la starea de schismă între frați, fiind ei acum împărțiți în băsiști și pontiști: taberele nu fac economie de cruci la mir, însoțite de argumente verbale conținând dumnezei, cristoși, tămâie, anafuri și alte specialități din repertoriu. Totul pe modelul confruntării anteniști vs labeunuteviști, preopinenții acuzându-se reciproc de spălare pe creier. Singurul care poate exorciza diavolul intrat la Athos e acelaşi Gigi, sacoșile cu ochiul-dracului livrate personal făcând, ca întotdeauna, minuni dumnezeiești.

6. Se impune, aşadar, domnilor judecători, întreruperea pedepsei prin care dl Becali George a fost mişeleşte înlăturat de la bunul mers al treburilor obşteşti. Vă rugăm să nu ţineţi cont, în analiza dumneavoastră, de omeneştile derapaje ale persoanei fizice menţionate, atunci când le dădea o sinceră şi onestă muiţă procurorilor, judecătorilor şi altor asemenea care nu erau consideraţi demni nici să-i facă pantofii actualului încarcerat. Omul e supus greşelii, dar se purifică prin căinţă şi pocăinţă. Nu uitaţi că Dumnezeu are un plan cu el, chiar dacă, uneori, e mai greu cu Becali. Free Gigi!

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare