HomeSocialCodul roșu de indicații prețioase

Codul roșu de indicații prețioase

Cu fiecare ocazie când este nevoie de autorități constatăm că acestea se dovedesc capabile doar să închidă drumuri şi şcoli și să dea indicații prețioase. Și doar în faţa camerelor de luat vederi, autorităţile ridică elicoptere, cu şi fără rost, salvează orice le iese în cale, numai să vadă lumea cât sunt de agere.

Reţeta teleguvernării Ponta este atât de simplă că nici măcar nu nu-i mai necesită prezenţa. În direct şi în reluare și în breaking news, televiziunile de ştiri ne prezintă în buclă imagini de la şedinţele Celulei de Criză în care se discută despre Codul roşu. În tot acest timp, Ponta poate să pună de-o miuţă baschetbalistică pe undeva printr-o sală de sport neînzăpezită din Bucureşti. Oricum deszăpezirea se face din birou şi nu de pe teren, se face prin mutarea banilor din conturile Țării în conturile băieților deștepți ai deszăpezirilor.

Cum există belșug de zăpadă, există belșug de indicaţii prețioase dinspre Celula de Criză către teritoriu. Între timp, poporul este alimentat cu imagini apocaliptice pe ecranele televizoarelor.Întreaga Românie stă să se scufunde sub greutatea troienelor: nici anul acesta autoritățile nu au ratat care cumva să nu fie luate prin surprindere…

Poate or mai fi fost de discutat unele chestii privind bugetul de toată jena dat cu întârziere de către Ponta Țării, despre contestația depusă de către PNL la Curtea Constituțională a României, dar a venit, izbăvitor, viscolul, iar discuţiile vor fi fiind acoperite de troiene de zăpadă, de femei gravide salvate dintre troiene, coduri roşii şi teleconferinţe cu factorii responsabili pentru îndepărtarea zăpezii. Este reţeta disimulării problemelor grave ale României ce se aplică de fiecare dată acestui popor care-și caută eroi şi în gunoaie şi printre troiene.

Zice o vorbă din bătrâni că mâţa când nu are ce face se linge în fund până-şi face rană şi după aia se linge să-i treacă. Cam aşa procedează şi autorităţile din România. Comunicatorii lui Ponta rostogolesc paravane mediatice acoperind o prostie cu alta.

De parcă nu ar fi firesc să vină iarna în decembrie, ianuarie sau februarie. Numai guvernele de la Bucureşti sunt mirate de acest fenomen. De când lumea oamenii au trăit în condiţii de iarnă câteva luni pe an. Şi-au făcut provizii, au curăţat cu mijloace proprii căile de comunicare şi s-au deplasat cu sănii trase de cai. S-au născut copii iarna, s-au însănătoşit oameni bolnavi, viaţa în general a decurs în limitele normalităţii.

Doar nu a început viscolul şi zăpada abundentă odată cu înscăunarea lui Ponta ca premier. Dar Ponta şi echipa sa de teleguvernanţi trebuie să facă un spectacol mediatic din orice. Trebuie să vadă lumea cât sunt ei de implicaţi. Şi atunci încep să facă cum ziceau bătrânii că face mâţa…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare