HomeSocialSanatate si alte boliColectiv și vina noastră colectivă

Colectiv și vina noastră colectivă

La aproape jumătate de an de la tragedie, a mai murit un rănit din Colectiv. În total, viețile a 64 de tineri s-au dus până acum pe Apa Sâmbetei, fiindcă România trăiește, de un sfert de veac, într-o continuă Duminică a Orbului. Prostiți cu manele, telenovele și vuvuzele, românii bâjbâie prin bezna propriei lor minți și nu găsesc nicio cale să iasă la liman. Sunt umiliți, batjocoriți, scuipați în față de cei pe care chiar ei i-au trimis în Parlament, să le dea legi bune, dar care, până acum, în afară de salarii și pensii bune pentru propriile burdihane, n-au dat nimic. Și totuși, românii continuă să-i voteze, de te și-ntrebi de ce naiba îi mai zice Stockholm sindromului ăluia în care victima își adoră călăul, când trebuia să-i spună de mult sindromul București.

Când și când se mai întâmplă o tragedie și atunci această râmă uriașă care este poporul român se zvârcolește, lovită de durerea care i-a răpit cei mai buni dintre fii și urlă-n stradă. Când și când, mai cade câte-un cap al hidrei care ne conduce, dar e zadarnic, fiindcă alte capete cresc imediat la loc. După tragedia de la Colectiv a plecat Ponta. S-a schimbat ceva? Nici pomeneală. Urmașul lui, Dragnea, e mare și tare și se pregătește iar să invoce dacii, romanii și cumanii la alegeri, pentru că, ați văzut cu toții, lui justiția nu-i poate clinti un fir din mustață, deși a furat la referendum cu zece mâini. A plecat Oprea. Ați simțit vreo schimbare? Agramații cu doctorate continuă să ne sfideze și să ne râdă gros în față, cu tot cu șoferii, secretarele, liftierii și portarii pe care i-au făcut doctori în Informații. Și, colac peste pupăză, cei nouă judecători de la Curtea Constituțională au decis că e ilegal să-i asculți la telefon pe penali când iau șpăgi, pe teroriști când plănuiesc atentate și pe parlamentari când discută cum să vândă țara pe bucăți.

Culmea este că acestui sistem ticălos, care pare invincibil, îi e o frică de râma adormită. Când râma se zvârcolește, sistemul intră în fibrilații și mahării aroganți care-l compun se ascund ei prin găuri de vierme. Dar nici măcar atunci, nimeni nu vrea să iasă în față și să-și asume răspunderea de a schimba ceva. Chiar și marii formatori de opinie de pe Internet așteaptă ca alții s-o facă, pentru că ei au de pus pe Facebook poze cu pisici, citate motivaționale sau de făcut rating. Ei n-au timp pentru țară. Abia de au timp pentru ei. Și procedând astfel îi lasă în continuare, cu bună știință, pe imbecilii ”de meserie auto” să ne ducă spre prăpastie, apoi pun postări disperate și jalnice: ”M-am săturat de țara asta de rahat”. Să vă spun un secret, formatorilor: și țara asta s-a săturat de voi.

Iar tragedii ca în Colectiv se vor mai petrece, e doar o chestiune de timp până la următoarea, pentru că de schimbat nu s-a schimbat nimic. Pentru ca un papițoi mincinos ca Ponta să plece a fost nevoie de 64 de tineri sacrificați. Nici nu vreau să socotesc câte victime ar trebui să avem, la următorul Colectiv, pentru a-i alunga definitiv pe miile de ponți care au rămas să jecmănească România.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare