HomeSocialConu' Ministru faţă cu reacţiunea

Conu’ Ministru faţă cu reacţiunea

Simpatică foc reacția de surprindere a ministrului Nicolăescu în fața grevei din sectorul medical; ca și cum grefele din Palatul Victoria şi Minister de după alegeri ar fi rezolvat promiţător vechile probleme ale sistemului. Obişnuiţi doar cu mişcările de protest organizate de ei contra bocbăsiştilor, cu figuraţie profesionistă leşinând în faţa spitalelor la semnalul reporteriţelor, actualii guvernanţi ar trebui să se aclimatizeze de acum şi cu acelea neaprobate la Grivco.

Îl anunțăm pe dl Ministru că, exceptând calitatea mobilierului din biroul ministerial, nu s-a îmbunătățit nimic semnificativ în domeniu. Pentru cetățeanul obișnuit, terapia alternativă la biserică și anexa cu moaște este încă o opțiune valabilă prin accesibilitate financiară. Și, uneori, chiar cu mai mari șanse de reușită, efectul placebo religios fiind preferabil unor terapii medicamentoase la preț de os sacrum din creștinismul timpuriu.

Dl Nicolăescu se arată contrariat de faptul că personalul sanitar nu a făcut grevă pe vremea amputărilor salariale cu 25% și o comit acum, când veniturile oficiale sunt neciomizate. L-am întreba pe dumnealui dacă știe ceva despre recenta operație bugetară pentru 2014, aprobată de Doctorul-Șef Ponta, prin care se dau mai mulţi bani Sănătăţii nu în contul tratamentelor, ci pentru mobilă, lenjerie şi deplasări în străinătate. Și dacă poate deduce din asta, pe cale de consecință logică simplă, că singura schimbare față de hulitele guverne portocalii e doar roșul afirmat la vedere, dar trecut binișor spre roz pal din pricină de prea multe leucocite bugetare; cele care au adus destule spitale în situația de a-i cere Pacientului Român să vină cu leucoplastul de acasă. Și îl mai asigurăm pe dl Ministru de surprinderea electoratului cel puțin egală cu a domniei sale; atunci când l-a băgat în urnă pe doctorul Arafat, ca să le iasă pe partea cealaltă un felcer de partid, priceput să trateze cancerul din sistemul public de sănătate cu lipitori politice și nesățioase.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare