HomeSocialCum ar trebui să arate noua stemă a României

Cum ar trebui să arate noua stemă a României

Parlamentul a adoptat tacit o propunere legislativă care vizează „încoronarea“ bătrânei noastre acvile de pe Stema României. O primă observație e aia că adoptarea tacită demonstrează că parlamentarii mai au încă o urmă de simț al penibilului. Și-au dat și ei seama cât de jenant ar fi fost un vot adevărat în plen pe o pseudo-problemă. Pe mine nu mă deranjează în mod expres încoronarea. Coroana a fost acolo de la crearea României Moderne și multe țări, chiar dacă acum sunt republici (Cehia, Serbia, Polonia, Muma Rusie), au păstrat simbolurile regale. Adevărata problemă e că stema României e ultimul lucru care ar trebui să ne intereseze. Am rezolvat toate problemele țării, iar singura nemulțumire a românilor e că stema nu are coroană. Sunt atât de indignați și rușinați de stema lor încât sunt la un pas să iasă în stradă.

Stema noastră și mândria…

Nu cred că mai are rost să spun că nu stema propriu-zisă este importantă (desenul), ci ce reprezintă. Iar momentan, reprezintă o țară cu curul în sus. Puteam să avem cea mai tare stemă din lume, că tot nu mă încălzea cu nimic. Dar, dacă aleșii consideră că stema e cu adevărat importantă, atunci înseamnă că așa e, că doar d-aia i-am ales. Știu ei mai bine, doar ne reprezintă cu bună-credință interesele. Prin urmare, dacă așa trebuie, vreau și eu să propun câteva modificări. Principalul argument al aleșilor este că trebuie să nu ne ferim de valorile, tradițiile și simbolurile noastre. Dacă așa stau lucrurile, atunci stema trebuie să conțină următoarele elemente:

– Coroana trebuie să fie mare, de aur și cu pietre prețioase. Acvila nu poate să rămână o simplă pasăre cu coroană. Imaginea trebuie să sugereze că acvila românească este Regina Internațională a tuturor Acvilelor, că tot ne plac astfel de regi.

– Scutul central (acolo unde sunt desenate regiunile istorice) trebuie înlocuit imediat cu stema Stelei. Nu cred că mai e vreun dubiu că toți românii țin cu Steaua București.

– Crucea din cioc nu e suficientă. De altfel, aș înlocui-o cu niște coji de semințe, simbol tradițional de bună stare. I-aș pune, în schimb, mai multe cruci, la ghiare, la gât, de diferite forme și mărimi. Că doar suntem un popor creștin, ce dracului.

– Sceptrul din gheara stângă nu simbolizează deloc puterea și suveranitatea. Trebuie eliminată imediat și înlocuită cu un teanc de bani. Banii înseamnă putere.

– Sabia din gheara dreaptă este o sabie medievală. N-are ce căuta acolo. În locul ei trebuie pusă o sabie ninja, preferată de clanurile interlope, simbol al dreptății.

– În jurul păsării, un volan de mașină. Pentru că toți românii s-au născut șoferi.

– Coada este un spațiu gol irosit aiurea. Neapărat pe ea trebuie să se imprime o siglă de BMW.

– În general, mult aur peste tot.

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare