HomeSocialD'ale cetateanuluiCumperi lactate Brădet de mila patronului? De ce, ești...

Cumperi lactate Brădet de mila patronului? De ce, ești tâmpit?

Update: Răsturnare de situaţie în cazul Brădet. 7 angajaţi ai firmei au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu bacteria E-coli.

Săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino a anunţat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânza produsă la Brădet.

Cu toate acestea, documente obţinute de Ziare.com arată că în analizele recoltate de la 7 angajaţi ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 şi vtx2), verotoxina care provocă apariţia SHU.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeş către Prefectura Argeş.

Citiţi mai multe AICI.

 

Ne-am tâmpit de tot, asta e clar. Până și atunci când statul găsește eColi în produsele unei firme reușim să ne luăm de gât pe net acuzându-ne că suntem proști și credem ce vor conspiratorii planetei, sau dându-ne deștepți că ne cumpărăm doar brânză din plastic, în care eColi nu supraviețuiește din cauza E-urilor.

De fapt, cazul Brădet e foarte simplu. Da, brânza aia nu a infestat bebelușii. Dar avea eColi.

De ce i s-a spus numele firmei? Pentru că așa e normal. Așa trebuie, oameni buni. Când un nene bagă căcat în bomboane, în loc de magiun, și este prins, consumatorii de bomboane trebuie avertizați. Este normal că s-a comunicat brandul de brânză infestată. Nu e normal că, de obicei, numele firmei cu probleme nu apare în comunicatele ANSV sau MS. Dar asta e altă discuție…

Este infestarea produselor alimentare o chestie atât de rară? Nu. Nu poți controla tot timpul totul, trebuie să te încrezi în niște hârtii când îți cumperi materii prime. Dacă ați avea timp să cautați pe net, în loc să faceți spume pe gură, ați descoperi că și Danone a avut niște probleme de calitate cu iaurturile. Și Nestle. Și alții, mai mari. Mai știți scandalul cu carnea veche din Auchan? Dar pe aia cu carnea de cal din caserolele de mici de porc din Kaufland?

Sigur, acum am avut parte de un act curajos de PR. Patronul firmei care face brânza Brădet a ieșit cu lacrimi în ochi la tv și ne-a spus că el a fost și este preocupat de calitate, că e părinte și că n-a vrut să omoare pe nimeni. Și ne-a stârnit mila. Nu ca Danone, Kaufland și alții, care au încercat să bage gunoiul sub preș. Și bine a făcut omul, vineri s-a dovedit că nu el a îmbolnăvit bebelușii.

Dar de la milă pentru un patronache la boicotarea brânzei lui sau la cumpărat în mod ostentativ produsele Brădet e cale lungă și plină de prostie. Poți să cumperi sau să nu cumperi produsele lu’ nenea ăsta, dar nu emite judecăți de valoare calitative, pentru că nu despre calitatea produselor Brădet este vorba. E clar că omul n-are eColi în rețetar, că altfel ne omora pe toți, din 2000 încoace. E clar că n-a vrut să folosească lapte infestat.

Dar nici Șerban Huidu n-a vrut să omoare trei oameni, conducând ca un descreierat pe serpentine. Dar tot a făcut-o. Că nu face pușcărie e partea a doua, dar e bine că Huidu a fost “scos la plată”. Și tot așa trebuie scos la plată și nea Brădet. Că a vrut, că n-a vrut, a comis-o. N-a îmbolnăvit pe nimeni dintr-un noroc chior. Nu e vinovat, dar e responsabil.

Eu n-o să mai cumpăr produsele Brădet. Consider evenimemtul ăsta un semn rău, demn să-mi nască suspiciuni întemeiate. Din aceleași motive nu mai cumpăr produse Danone, de câțiva ani. Și nu-s deloc îngrijorat că n-am de unde alege, e plină piața de lactate. Tu poți să cumperi cât vrei. Dar ia decizia uitându-te pe etichetă și citind știri, nu editoriale pătimașe. Nu face politică pe ficatul copilului tău, da? Că n-are nici o vină că ta’su și mă’sa s-au încins  la o discuție pe net și cumpără niște lactate doar ca să facă-n ciuda unor nimeni.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare