Curat neconstituțional, da’ agățați-l cu ceva!

de Spartakus , 26 mai 2015
Curat neconstituțional, da’ agățați-l cu ceva!

Ca să nu-l mai știe nefericit și anul ăsta, Mamița Vrânceanu-Firea-Pandele, văru’ Cazanciuc și cumătrul Nițu i-au promis micului Goe din fruntea guvernului că o să-l ducă la Jilava, să-l vază pe Băsescu legat la cușcă. Pentru o asemenea vizită însă, e nevoie de o condiție de bază: să-l bage mai întâi pe Băsescu la cușcă. Și, de când micul Goe a bătut din călcâi și a zis că vrea breaking news la televiziuni, că Băse a intrat la zdup alături de Udrea, cei trei și trepădușii de prin Parchet nu mai prididesc să-i caute nod în papură Marinarului. Că așa vrea Marinelul.

Ca atare, o sumedenie de dosare au început să se deschidă împotriva fostului președinte. Casa din Mihăileanu, terenul de la Nana, vapoarele din Panama, șantajul contra Firei și acum și chestia cu ”țigancă împuțită”, în care președintele e acuzat de discriminare și furt de telefoane. Vânătoarea asta îmi aduce aminte de vremurile lui Stalin, când, dacă nu exista nicio probă contra anumit celovek care deranja, ciracii lui Beria scotoceau în trecutul respectivului până găseau ceva suspect – de pildă că purtase, la o paradă de 1 Mai, o bonetă albă, iar albul, se știe, e culoarea monarhiei, deci omul era contrarevoluționar sadea - și tot îl umflau, până la urmă.

Așa și cu Băsescu: băieții ăștia fac un exces de zel demn de o cauză mai bună și speră să-l agațe, într-un final, cu ceva, doar-doar o ajunge și el la tubulatură. N-o să meargă cu Nana și cu Firea, nu-i nimic, bagă altceva. De pildă, o acuzație de tentativă de viol, pentru că a invitat-o cândva pe o jurnalistă să se suie pe masă, ca să-i arate cum stă treaba cu tehnicile de resuscitare. Ăsta nu-i curat viol? Sau când i-a zis altei ziariste ”păsărikă”: ar putea intra, cu puțină bunăvoință, la proxenetism, oare nu peștii își alintă așa angajatele?

Nu mai vorbesc despre caracterizarea unui ziarist de mâna a noua drept ”găozar”. Asta-i nu-i curată discriminare? Da’ ce-are, dom’le, cu găozarii? În fine, ar putea fi acuzat că a vrut să întrețină perversiuni cu Stolojan, împotriva voinței acestuia, când i s-a adresat, în public, ”Mxxx, ți-am spus!”.

De prins, trebuie să-l prindă cu ceva, ca să stea și Goe liniștit și să scape de ultimul ghimpe în coastă. Pentru că, dacă ați observat, Iohannis nu-i zice nici ”pis” lui Ponta, liberalii doar se fac că-l critică, Interesul Național-Oprea e scrofulos la datorie, UMDR-ul nu crâcnește în front. Singurul care nu tace și-l trage pe Goe de urechi cam cum le trăgea profesorul Chicoș Rostogan pe loaze e Băsescu.

Și Băsescu trebuie redus la tăcere, cu orice preț, fie și cu un mizilic. La urma urmei, și pe Al Capone l-au săltat pentru o evaziune minusculă, deși el băgase la beton armate întregi de oameni, mai tari ca aia chineză din teracotă. Până atunci, o veste bună pentru economie: Goe și-a sucit glezna, sau ceva de genul ăsta, la baschet și măcar pentru câteva zile n-o să-și mai bage picioarele.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+