HomeSocialCurba lui Maus

Curba lui Maus

Privind rezultatele de la Evaluarea Naţională 2013 a elevilor de gimnaziu, am înţeles că nu elevii erau bătuţi în cap, ci Funeriu era un sadic, care-i stresa inutil cu exerciţii, probleme şi dictări. Deci programa veche era de vină că bieţii copii nu învăţau nimic. Cum să înveţe ei, bunăoară, să socotească, dacă ăia veneau cu exemplele clasice, cu Ana care are două pere şi îi dă şi lui Gigel una, iar ea cu câte mai rămâne?

Graţie noii programe, elevii pot pricepe tot: Ana are două pere, cam scurse, dar dă norocul peste ea, sub forma unui bătrânel bogat, care-i pune mere la chirurgul estetician şi acum Ana are două mere, o mândreţe, să le tot arate prin tabloide, nu? Tot acum, elevii din Olt sau Teleorman, de pildă, au învăţat să facă şi calcule mai complicate: ei ştiu că 48% şi cu 52% nu fac 100%, ci 230 sau chiar 280%, dacă-i pun la socoteală şi pe morţii din cimitirul din deal care n-au votat la alegerile trecute, deci au dreptul să voteze de două ori.

Fiindcă multă lume i-a acuzat că ar fi încurcat, din greşeală, subiectele de la Evaluarea Naţională cu cele pentru admiterea la şcoala specială de retardați psihici de gradul I, oficialii Ministerului Educaţiei s-au apărat, afirmând că, spre deosebire de anul trecut, subiectele de anul acesta au fost bine calibrate, notele fiind distribuite corect pe curba lui Gauss. Pentru cine nu ştie, „curba lui Gauss” este reprezentarea grafică a repartizării unor valori, în funcţie de o medie standard, şi are forma unui clopot.

Carevasăzică, până acum, nu elevii erau nişte putori, ci subiectele erau prea grele. Merită remarcată şi evoluţia fulminantă a şcolerilor români: dacă, la testarea din toamnă, media generală a fost 4, la cea din primăvară a devenit 5, iar acum mulţi dintre elevi au luat 10! Nu vă daţi seama? Învăţământul autohton a cunoscut un miracol, reuşind să facă, în doar câteva luni, dintr-un copil aflat la graniţa cu maimuţa, un geniu în stare pură, care  ar putea merge şi la Harvard, dar, ca să nu-i complexeze pe ăia, se va mulţumi să meargă doar la Spiru Haret.

De performanţa deosebită responsabil nu este doar actualul ministru, Pricopie. Aceste rezultate n-ar fi fost posibile dacă doamna Corina Dumitrescu nu era expertă în înnot, nu termina liceul la „secţiunea reală” şi nu absolvea universitatea Standford. Elevii n-ar fi devenit atât de buni dacă domnul Mang n-ar fi scris dintr-o suflare, în română, articole ştiinţifice pe care savanţii străini de prestigiu s-au chinuit ani în şir să le scrie în japoneză, finlandeză sau birmaneză.

Laude se cuvin aduse şi inegalabilului Liviu Pop, căci, dacă nu era el profesor la liceul Anghel Salygny, învăţământul nostru ar fi fost mai altfel şi mai sărac. Şi, dacă nu desfiinţa Cati Andronescu şcolile profesionale, mai aveau toţi cei condamnaţi să fie pe viaţă sculeri-matriţeri sau prelucrători prin aşchere şansa de a urma o facultate la partid?

Dar meritele cele mai mari îi aparţin lui Victor Ponta: dacă nu demonstra el că poţi ajunge premier prin furt calificat la locul de muncă (în cazul său, Facultatea de Drept), ce imbold mai aveau copiii români de a deveni ceva în viaţă? Aşa, ştiu mititeii că orice elev are ochelarii de premier în raniţa de loază, păi ce, numai Ponta ştie să copieze, ei nu? În semn de recunoştinţă, aş propune chiar ca la orele de mate să nu se mai spună „Curba lui Gauss”, ci „Curba lui Maus”, în amintirea a tot ceea ce acest „Micky-Maus” proţăpit în fruntea guvernului a făcut pentru învăţământul românesc.

Iată deci că, după doar un an de guvernare USL, rezultatele încep să se vadă: rata de promovare a fost, în 2013, cu peste zece procente mai mare decât anul trecut! În ritmul ăsta, peste doar câţiva ani, absolut toţi copiii intraţi în clasa întâi fără să ştie să scrie, să citească sau să socotească vor ieşi din liceu, într-a douăsprezecea, tot fără să ştie să scrie, să citească sau să socotească, dar cu nota 10 pe linie la bac! Ceauşescule, dormi în pace, USL veghează pentru tine!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare