HomeSocialDacă aș fi Moș Crăciun...

Dacă aș fi Moș Crăciun…

 

N-ar fi foarte greu să devin Moș Crăciun. Moș deja sunt, mai trebuie să fiu și Crăciun.

Dacă aș fi Moș Crăciun, aș împărți tuturor cadouri adecvate, nu luate la întâmplare dintr-un supermarket.

Lui Victor Ponta i-aș aduce în dar 20.000.000 de români gonflabili, din material plastic, pe care să-i guverneze așa cum crede de cuviință. Și i-aș dărui și un nou dicționar ortografic și ortoepic al limbii române, în care să se menționeze că nu se mai spune „douăsprezece persoane“, ci „doisprezece persoane“, după cum l-am auzit pe el că se exprimă.

Elenei Udrea i-aș face cadou funcția de președintă a PDL, iar lui Traian Băsescu i-aș face-o cadou pe Elena Udrea.

Lui Crin Antonescu i-aș aduce în dar nu un pat, cum ar face un Moș Crăciun fără imaginație, ci un nou aliat politic: Al Capone, care ar fi în mod sigur mai loial decât aliatul său de acum.

Aș avea un dar și pentru Claudiu Săftoiu: un loc de muncă mai potrivit cu pasiunea sa pentru cultură, cum ar fi postul de paznic al unei biblioteci sau acela de plasatoare la un teatru.

Lui Mircea Badea i-aș face cadou o maimuță și, dacă s-ar plăcea reciproc (deși maimuța ar fi una exigentă), m-aș oferi să le fiu naș. Nu Nașul TV, ci naș, iar în această calitate le-aș plăti o lună de miere în jungla Amazonului.

Lui Liviu Dragnea i-aș oferi o listă, atent revizuită și completată, a morților cu drept de vot. În continuare aș colabora cu SMURD-ul pentru a afla din timp numele persoanelor pe care urmează să le mai trec pe listă.

Prietenilor mei de la revista „Cațavencii“ le-aș face cadou un număr din revista „Academia Cațavencu“, ca să aibă parte și ei, măcar cu ocazia sărbătorilor, de umor.

Lui Liviu Pop i-aș dărui un preș ca să nu mai fie nevoit să se facă el preș în fața lui Victor Ponta.

Lui Robert Turcescu, Grigore Cartianu, Andreea Pora, Dan Mazilu, Dan Andronic, Sabin Orcan, Radu Banciu le-aș aduce câte o vestă antiglonț (eventual și mie, dacă aș găsi una pe mărimea mea).

Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, i-aș face cadou Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia“, și l-aș convinge să-l locuiască, măcar 365 de zile pe an. Nu s-ar mai agita așa cum se agită acum, spre spaima medicilor și pacienților. Și-ar găsi în sfârșit liniștea. Iar sistemul medical românesc ar merge tot prost, dar cel puțin n-ar mai merge din de în ce mai prost.

Lui Norman Manea i-aș aduce în dar un Premiu Nobel dat de Universitatea „Spiru Haret“. Iar admiratorilor lui Norman Manea le-aș conferi înaltul titlu de „maneliști“.

Lui Dan Voiculescu i-aș dărui haine groase și provizii de mâncare. Totodată, cunoscuților săi le-aș interzice să-i ureze, o vreme, „La mulți ani!“

Poporului român nu i-aș da, ci i-aș lua ceva. Și anume i-aș lua actuala clasă politică (și aș face-o cadou țărilor vecine).

După ce mi-aș îndeplini datoria de Moș Crăciun, m-aș întoarce în Laponia, luând cu mine blondele din România. Renii ar trage cu entuziasm sania încărcată de doamne și domnișoare și m-ar duce cât ai clipi acasă. S-ar declanșa, bineînțeles, proteste împotriva acestei răpiri, dar Curtea Constituțională ar stabili în scurtă vreme că n-a fost vorba de o răpire, ci de o plecare de bună voie. Nu pot să prevăd exact ce se va întâmpla mai departe, dar știu sigur că în scurtă vreme gheața de la Polul Nord se va topi, iar în lumea întreagă va crește nivelul mărilor și oceanelor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare