Dacă e marți, e Belgia

de Spartakus , 24 noiembrie 2015
Bruxelles, pustiu în miezul zilei. O imagine cu care va trebui să ne obișnuim.

Astăzi, marți, pentru a treia zi consecutiv, Belgia e o țară paralizată. Nu funcționează transportul în comun, școlile sunt închise, cetățenii sunt îndemnați să stea prin case și să umple Facebook-ul de pisici. În ritmul ăsta, copiii belgieni o să ajungă mai neduși la școală decât confrații lor din Vaslui și să nu vă mire dacă o nouă generație de fani Capatos&Măruță, spălați pe creier și ușor de manipulat, va apărea și la ei. Autoritățile belgiene au anunțat că, de miercuri, lucrurile vor reintra în normal, dar cât de normală mai poate fi o existență trăită cu sabia islamiștilor deasupra capului? Cât de normal mai poți trăi știind, când ieși din casă, să mergi la muncă, la piață, la școală, că acea zi poate fi ultima din viața ta pentru că un descreierat care n-a văzut fofează în viața asta tânjește la 72 de fecioare în Paradisul Profetului?

Mă tem că, pentru Belgia și pentru toate țările din Europa, cele trei ceasuri rele de marți nu vor fi numai marți, ci și în oricare zi a săptămânii. Pentru Europa, de acum înainte, va fi mereu marți. Pentru că istoria se repetă și ziua căderii Bizanțului, în acea blestemată zi de mai din 1453, va fi retrăită de acum, în fiecare zi, de generația noastră. Ca și atunci, acum ne prăbușim în fața aceleiași furii musulmane, a unor indivizi aflați, și atunci, și acum, în același Ev Mediu, dar care au înțeles, mult mai repede decât geniile informaticii, ale științei și culturii din lumea occidentală, că viitorul nu mai aparține rasei celei mai inteligente, ci aceleia mai puternice. În acel ”Allahu akbar”, repetat în neștire de niște lobotomizați care iubesc bezna morții tot așa cum noi iubim frumusețea vieţii e triumful neanderthalienilor asupra lui Homo sapiens.

Și tot ca și atunci, orbirea europenilor le va aduce pieirea, cum le-a adus-o bizantinilor, care, și-n clipa când Mehmed Fatâh era la porțile cetății, zbierau pe străzi: ”Mai bine turbanul otoman decât mitra papistășească”. Urmașii acelor orbi trăiesc, azi, printre noi. Sunt stângiștii și liberalii de duminică, naivi sau vânduți, care ne spun că oaia și lupul pot trăi de minune, uitând că lupul deja a intrat în stână și mursecă turme cu kalașnikovul și dinamita. Ce poți să mai spui când auzi că în Norvegia guvernul va mări taxele și impozitele populației, ca să aibă bani să-i țină în puf pe ”refugiații musulmani”? Bine, pe unii n-o să cheltuiască prea mult, fiindcă n-au venit acolo să pape banii fraierilor de contribuabili norvegieni, ci ca să se detoneze în primul metrou.

Ce poți să mai spui când auzi că în Marea Britanie o reclamă a fost interzisă doar pentru că în ea se rostea rugăciunea ”Tatăl nostru” și acest lucru i-ar fi lezat, chipurile, pe atei și pe musulmani? De parcă reclamele la bigmaci, băuturi, țigări și alte vicii, care ne agresează zilnic, n-ar leza pe nimeni! Asta se întâmplă când Europa însăși uită că, în ciuda crimelor Bisericii, creștinismul a fost cel care a făurit o conștiință europeană și ne-a dat o civilizație. Așa se întâmplă când europenii care plâng azi de mila ”bieților refugiați” cu Rolex la mână și TNT la șold, uită că, dacă nu erau acei călugări, prin abațiile medievale, să perpetueze cultura, astăzi am fi fost niște biete maimuțe, nepricepând scrisul, cititul și socotitul.

Așa că, văzând toate aceste lucruri, care te fac să te crucești chiar și dacă nu ești creștin, mai că-mi vine să spun, precum un celebru clasic în viață: ”Opriți istoria la prima”. Nu de alta, dar mi-e teamă că între timp s-a urcat și un islamist kamikaze în ea și o să ne arunce în aer pe toți.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Cititor la ziar

  27 noiembrie 2015 4:36

  Bun text. In sfarsit si un jurnalist normal la cap. Ca m-am saturat de filistinii si ipocritii care umplu toate ziarele si media, de la Cartarescu-n-are-Nobel la Striblea-creier-scurtcitcuitat si de la proaspat-deshumatul-Rares-Bogdan la fauritprul-de-moschei-Ponta-mandru-ca-iroman-albanez-turcit.

  raspunde comentariului
 • Sextus Pompeius

  24 noiembrie 2015 20:31

  Spartakule, daca nici asta nu e articol basist, atunci nu stiu care e...Cu rasa nu ai nimerit-o, nu aia mai puternica are viitor ci rasa mai numeroasa... Unde mai pui ca rasa conteaza prea putin la musulmani...

  raspunde comentariului
+